27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:16 PM

Opinii

Ce naște din Liviu Pop, genunche folosește. În loc de cap

de Călin BOSTAN
Opinii  |
30.08.2017, 00:00
920

   ,,Mersul este modalitatea de bază, cea mai simplă, folosită pentru deplasarea omului încă din primul an de viață. În timpul mersului vei păstra contactul permanent al unui picior cu solul”. Totul cu ajutorul ,,genunchelui“, aș spune eu, deși nu prea este cazul de miștouri aici. Pentru că citatul de mai sus nu este o glumă, ci un fragment din manualul de Sport pentru clasa a V-a, proaspăt ieșit de sub tipar.

   Așadar, elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar fără o (mare) parte dintre manuale dar, în schimb, se vor putea bucura, împreună cu părinții care au un dram de simț al umorului, de deliciile celui de sport. Acesta este deja tipărit și va începe să fie trimis în școli în perioada următoare, în timp ce profesorii vor merge la inspectoratele școlare pentru a fi instruiți cum să predea orele de sport… ca la carte!

   Iar o mostră din ceea ce înseamnă “ca la carte” o aveți mai sus. Iar dacă nu vă este suficient pentru a vă lămuri pe ce a cheltuit bani ministrul Pop, ignorând inclusiv avertismentele publice ale premierului, mai avem o mostră, oferită de Ziare.com: ,,Deplasarea în poziția ghemuit (mersul ­piti­cului) - înaintarea se face cu genunchii îndoiți. Trunchiul este drept, ducerea piciorului înainte se face cu o ușoară ridicare a corpului, pentru împingerea piciorului de sprijin pe sol”.

   În aceste condiții, putem spune că este prea puțin important că manualele de matematică și de limba română vor mai aștepta, iar elevii din prima clasă de gimnaziu vor învăța folosind niște îndrumare, atât timp cât vor putea fi inițiați, în mod aplicat, în tainele mersului, inclusiv în ale mersulului piticului. De parcă până într-a cincea copiii zboară sau levitează…

   Ce nu înțeleg eu este de ce unul ca Liviu Pop, a cărui minte este singura care zboară și levitează, mai este suportat în postul de ministru al Educației.

Comentarii

manual de sport (30 Aug, 00:19)
Bogdan Enescu

Alt exemplu din manualul de sport, clasa a 5-a: "Tinerea şi protejarea mingii de oină cu o mână şi cu două mâini. Mingea se ţine cu o mână, degetele fiind răsfirate. O poţi ţine şi cu ambele mâini atunci când este prinsă dintr-o pasă care vine cu viteză şi din direcţii diferite."

Raspunde
ERUDITII (30 Aug, 07:54)
SOBOLANUL

IATA REZULTATUL CONDUCERII MINISTERULUI DE ,,DOTTORI,, PESEDISTI ANALFABETI,etc NU AM CREZUT VRE O DATA CA SE POATE AJUNGE IN ROMANIA LA UN ASEMENEA GRAD DE TAMPENIE CE FACETI OAMENI BUNI CHIAR VA COMPLACETI IN MOCIRLA ?

Raspunde
cu cine mă? (03 Sep, 07:05)
ionescu o.

Cu cine mă să faci ceea ce trebuie în etapa actuală în sistemul școlar?? Cu Liviu Pop? A citit el oare istoria învățământului românesc, de la Spiru Haret, Constantin Angelescu, Malița și până la Marga?Stie el despre fundamentala lucrare direcțională a învățământului, de nivel european, apărută prin 1964, „A învăța ă fii”?Norocul multor copii este că mai sunt profesori, pe ici pe colo, modele de urmat, singurii factori de rezistență și inovație din unele școli...Afacerile din sistem, majoritatea la nivel înalt, au dus impostura și corupția la „modelul”Liviu pop(adică bulimac)Degeaba s-au plimbat atâția din minister prin lume, după proiecte și racordare la competiția europeană și mondială...Cei mai mulți nu au învățat nimic. Știtți câți elevi au ales școala din alte țări, sau câți studenți avem în alte universități. Se întreabă cineva de ce?

Raspunde

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker