27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:01 AM
opinia-balcescu

Opinii

Ce naște din Liviu Pop, genunche folosește. În loc de cap

de Călin BOSTAN
Opinii  |
30.08.2017, 00:00
790

   ,,Mersul este modalitatea de bază, cea mai simplă, folosită pentru deplasarea omului încă din primul an de viață. În timpul mersului vei păstra contactul permanent al unui picior cu solul”. Totul cu ajutorul ,,genunchelui“, aș spune eu, deși nu prea este cazul de miștouri aici. Pentru că citatul de mai sus nu este o glumă, ci un fragment din manualul de Sport pentru clasa a V-a, proaspăt ieșit de sub tipar.

   Așadar, elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar fără o (mare) parte dintre manuale dar, în schimb, se vor putea bucura, împreună cu părinții care au un dram de simț al umorului, de deliciile celui de sport. Acesta este deja tipărit și va începe să fie trimis în școli în perioada următoare, în timp ce profesorii vor merge la inspectoratele școlare pentru a fi instruiți cum să predea orele de sport… ca la carte!

   Iar o mostră din ceea ce înseamnă “ca la carte” o aveți mai sus. Iar dacă nu vă este suficient pentru a vă lămuri pe ce a cheltuit bani ministrul Pop, ignorând inclusiv avertismentele publice ale premierului, mai avem o mostră, oferită de Ziare.com: ,,Deplasarea în poziția ghemuit (mersul ­piti­cului) - înaintarea se face cu genunchii îndoiți. Trunchiul este drept, ducerea piciorului înainte se face cu o ușoară ridicare a corpului, pentru împingerea piciorului de sprijin pe sol”.

   În aceste condiții, putem spune că este prea puțin important că manualele de matematică și de limba română vor mai aștepta, iar elevii din prima clasă de gimnaziu vor învăța folosind niște îndrumare, atât timp cât vor putea fi inițiați, în mod aplicat, în tainele mersului, inclusiv în ale mersulului piticului. De parcă până într-a cincea copiii zboară sau levitează…

   Ce nu înțeleg eu este de ce unul ca Liviu Pop, a cărui minte este singura care zboară și levitează, mai este suportat în postul de ministru al Educației.

Comentarii

manual de sport (30 Aug, 00:19)
Bogdan Enescu

Alt exemplu din manualul de sport, clasa a 5-a: "Tinerea şi protejarea mingii de oină cu o mână şi cu două mâini. Mingea se ţine cu o mână, degetele fiind răsfirate. O poţi ţine şi cu ambele mâini atunci când este prinsă dintr-o pasă care vine cu viteză şi din direcţii diferite."

Raspunde
ERUDITII (30 Aug, 07:54)
SOBOLANUL

IATA REZULTATUL CONDUCERII MINISTERULUI DE ,,DOTTORI,, PESEDISTI ANALFABETI,etc NU AM CREZUT VRE O DATA CA SE POATE AJUNGE IN ROMANIA LA UN ASEMENEA GRAD DE TAMPENIE CE FACETI OAMENI BUNI CHIAR VA COMPLACETI IN MOCIRLA ?

Raspunde
cu cine mă? (03 Sep, 07:05)
ionescu o.

Cu cine mă să faci ceea ce trebuie în etapa actuală în sistemul școlar?? Cu Liviu Pop? A citit el oare istoria învățământului românesc, de la Spiru Haret, Constantin Angelescu, Malița și până la Marga?Stie el despre fundamentala lucrare direcțională a învățământului, de nivel european, apărută prin 1964, „A învăța ă fii”?Norocul multor copii este că mai sunt profesori, pe ici pe colo, modele de urmat, singurii factori de rezistență și inovație din unele școli...Afacerile din sistem, majoritatea la nivel înalt, au dus impostura și corupția la „modelul”Liviu pop(adică bulimac)Degeaba s-au plimbat atâția din minister prin lume, după proiecte și racordare la competiția europeană și mondială...Cei mai mulți nu au învățat nimic. Știtți câți elevi au ales școala din alte țări, sau câți studenți avem în alte universități. Se întreabă cineva de ce?

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker