Victorie doar de palmares, luni, a transportatorilor de călători care ope­rează pe traseele județene, după o grevă declanșată de o parte dintre aceștia ca element de presiune asupra consilierilor locali și județeni, care s-au pronunțat asupra extinderii ariei de operare a Trans Bus către comunele Țintești și Smeeni.

Astfel, zeci de autobuze și microbuze care transportă călători între localitățile din județul Buzău nu au mai plecat, luni dimineață, în curse. Transportatorii privați au înștiințat călătorii prin afișe cu privire la întreruperea programului de transport pentru ziua de 17 decembrie, începând cu ora 5,00. Aceștia spun că sunt revoltați că operatorul de transport în comun din municipiul Buzău, Trans Bus, și-a extins cursele pe traseele licitate de ei, punându-le afacerile în pericol și îm­pingându-i către faliment. O delegație a transportatorilor buzoieni a fost prezentă, luni, în plenul Consiliului Județean, pentru a lămuri situația. Augustin Hagiu, președintelui FORT (Fe­derația Operatorilor Români de Transport) a luat cuvântul și a apreciat extinderea Trans Bus drept ilegală. De asemenea, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că susține punctul de vedere al transportatorilor și că, deși avizul solicitat este pur consultativ, personal nu este de acord cu respectivul proiect. Majoritatea a votat în acord cu președintele, astfel că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mărăcineni” nu a primit avizul, consultativ, pentru extinderea ariei de operare către Ținteși și Smeeni.

Ulterior, reprezentanții operatorilor de transport public județean au fost prezenți și la ședința Consi­liului Municipal Buzău. Președintele Federației ­Ope­ratorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a încercat să aducă argumente în favoarea transportatorilor, însă fără niciun rezultat. Hagiu a luat cuvântul și a ­ata­cat Trans-Bus și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mărăcineni” susținând că „aceste extinderi de trasee sunt ilegale, voi sesiza Curtea de Conturi și ANRSC”. De cealalată parte, Toma a replicat că extinderea Trans-Bus este cerută în primul rând de călătorii din mediul rural, care vor prețuri mai mici și condiții mai bune de transport. Primarul municipiului Buzău a spus că Trans Bus s-a dezvoltat grație unui management de succes și că acest ritm trebuie să continue, precizând că operatorul municipal de transport în comun îi are de partea sa pe primarii de comune și pe navetiștii care s-au săturat de condițiile în care sunt transportați de operatorii județeni. Consilierii locali au votat pentru pentru extinderea ariei de operare către Ținteși și Smeeni începând cu luna ianuarie 2019. Mai mult Toma a anunțat că din luna februarie 2018, când flota Trans Bus se va mări cu încă 15 autobuze, vor fi cuprinse în aria de operare a acestei societăți și comunele Stâlpu, Merei și Cernătești.

3 COMENTARII

  1. Transportatorii particulari sa asigure conditii decente de transport, a circulat cineva pe Rusetu in autobuz este mai frig ca afara, aglomeratie stai in picioare si replica stiti care a fost DACA NU VA COMVINE NU MAI MERGETI. Domnii din consiliul judetean cind atribuie licentele sa vada si cu ce mijloace de transport se inscriu firmele la licitatie…deci am vazut pe propia mi piele… cei ce aveau serviciu ce au facut pe om il concediaza daca lipseste de la serviciu din cauza grevei lor pina acum ce au pazit tin toate hirburile in circulatie si fac averi pe spatele prostilor….Domnilor din consiliul judetean puneti in dezbatere publica si cereti si parerea calatorilor care circula in cosciugele pe roti si inghesuiti ca sardelele….Nu pot generaliza pentru ca ar fi nederept sint si mijloace de transport decente trebuie sa fim corecti dar majoritatea sint varza…

  2. HOtie pe fata din parte patronilor de maxi-taxi nu stie cum sa faca sa castige tot ei pt k umbla pe la primarile din comuna cu tolba plina de bani sa mituiasca stie ei mai bine ….firar mama lor a dracului de jegosi amputiti……nu va lasati intimidati de ei …..Hai sa facem dreptate pt cetateni pt navetisti care ne chinuim zi de zi …..faceti dreptate Dl. Primar toma asta este rugamintea noastra a navetistilor…..ruta Costesti Gheraseni.

Comments are closed.