27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:36 PM

Politic

Ce mai fac foştii parlamentari importaţi la Buzău: Teodorovici pleacă din PSD, Voican Voiculescu dă cu subsemnatul în Dosarul Revoluţiei

de Călin BOSTAN
Politic  |
15.03.2017, 00:00
1087

   Social-democratul Eugen Orlando Teodorovici, fost senator de Buzău în legislatura 2012-2016 şi ex-ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene, şi-ar putea anunţa demisia din partid în perioada următoare, au declarat surse din Partidul Social Democrat pentru ,,Evenimentul Zilei”. Potrivit surselor citate, Teodorovici  nu mai vrea să facă parte din PSD şi acuză că partidul a ajuns să fie condus de ,,slugoii lui Dragnea“. Teodo­rovici ia în calcul ca, în semn de revoltă la adresa conducerii partidului, să nu participe la şedinţa parlamentarilor social-democraţi care va avea loc, săptămâna viitoare, la Tulcea, au mai spus sursele citate de ,,Evenimentul Zilei”. Absenţa lui Teodorovici ar veni în contextul în care senatorul a deschis lista Partidului Social Democrat în acest judeţ la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

   Pe de altă parte, foştii miniştri ai lui Victor Ponta, printre care şi Eugen Teodo­rovici, vor avea, luna aceasta, o întâlnire cu ocazia împlinirii unui an de la înfiinţarea fundaţiei “Black Sea Regional Projects 2020”, condusă de fostul premier. Din aceeaşi fundaţie a lui Ponta mai fac parte actualii senatori PSD Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc şi actualul deputat PSD Nicolae Bănicioiu.

Martor în cel mai tergiversat dosar din România

   Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, ex-sena­tor de Buzău în legislatura 1990-1992, a fost audiat, marţi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor în dosarul Revoluţiei, în care se fac cercetări pentru infracţiuni contra umanităţii. El nu a vrut să spună, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în ce dosar a fost citat şi nici dacă anchetatorii i-au adus vreo acuzaţie. În cadrul anchetei, procurorii militari au audiat, în ultima perioadă, mai mulţi foşti membri ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi au cerut acte de la mai multe instituţii, care vor fi folosite în ancheta în care se fac cercetări pentru infracţiunii contra uma­nităţii. Printre cei care au fost audiaţi de procurori, în calitate de martor, sunt fostul premier Petre Roman, pastorul Laszlo Tokes, actorul Ion Caramitru şi scriitorul Mircea Dinescu.

   Procurorii militari din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 1 noiembrie 2016, extinderea urmăririi penale in rem, pentru infracţiuni contra umanităţii. Din actele dosarului rezultă că, pentru păstrarea puterii, prin acţiunile desfăşurate şi măsurile dispuse, conducerea politică şi militară instaurată după decembrie 1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de li­bertate a unui număr mare de persoane, „fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra uma­nităţii”. Procurorii cercetează toate faptele comise după data de 22 decembrie 1989 în întreaga ţară, conform dispoziţiilor din încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză. Dosarul ,,Revoluţiei din 1989” este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din România. Procurorii au avut de lămurit cauzele în care s-a produs decesul a 709 persoane, rănirea prin împuşcare a 1.855 de persoane, rănirea prin alte forme de violenţă a 343 de persoane şi privarea ilegală de libertate a 924 de persoane. 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker