Economic

Ce înseamnă „libertatea financiară” și cum se poate obține aceasta?

Libertatea financiară se află în topul listei de valori a fiecărei persoane. Este vorba de un concept pe care mulți îl consideră prea greu de atins, deoarece nu găsesc calea corectă spre a-și gestiona mai bine resursele financiare. În timp ce unii oameni ajung să strângă averi semnificative făcând un efort mic, alții muncesc o viață întreagă și nu reușesc să obțină un nivel minim dorit.

Șansele tuturor sunt mai egale ca niciodată, însă educația financiară este cea care stă la baza factorilor ce ne transformă în investitori sau consumatori. Libertatea financiară este ghidată de trei planuri distincte pe care trebuie să le organizezi cât mai eficient, respectiv planul de creștere a veniturilor lunare, cel de mărire a sumei economisite și planul de investiții financiare pe care le poți face. Pornind de la acestea, îți vei câștiga independența dacă acorzi atenție următoarelor etape:

Siguranța financiară

Potrivit specialiștilor, siguranța financiară vizează garanția pe care o poți oferi pentru acoperirea unei ponderi însemnate din cheltuielile recurente, pentru o perioadă cât mai mare de timp. Mai exact, se referă la câți bani ai economisit ca să susții cheltuielile pentru un an de zile cu privire la întreținerea casei, achitarea utilităților, acoperirea costurilor cu mâncarea, transportul sau tratamentele medicale. Ca să fii la adăpostul pe care siguranța financiară îl oferă, este necesar să îți asiguri o sumă rezonabilă cu care să îți plătești traiul decent pentru cel puțin 12 luni.

Vitalitatea financiară

Această etapă este definită ca o bornă de referință în calea ta spre libertatea financiară. Vitalitatea face referire la puterea de acoperire pe care o au economiile tale pentru a face față nevoilor ce oferă siguranță financiară și altor sume pentru micile tale plăceri. Practic, în această categorie sunt incluse cheltuielile cu vestimentația, mesele în oraș, vacanțele și alte distracții adăugate la suma care acoperă deja siguranța financiară. Este o etapă în care te poți simți sigur bazându-te pe economiile tale.

Independența financiară

Cu toate că mulți confundă independența cu libertatea financiară, specialiștii în domeniu ne arată că este vorba de două concepte diferite. Independența presupune ca banii să lucreze pentru tine, și nu invers. Ca să devii independent din punct de vedere financiar nu trebuie să mai lucrezi zi de zi ca să-ți asiguri același nivel de trai de care te bucuri în prezent, ci ajungi la nivelul în care beneficiezi de rezultatele investițiilor tale. De exemplu, veniturile pasive se obțin din monetizarea unor website-uri ori canale de Youtube.

În această etapă, îți poți da demisia de la jobul actual deoarece nu trebuie să îți faci griji cu ce urmează să te întreții. Profiturile din economiile și investițiile tale îți vor oferi venitul de care ai nevoi, ceea ce înseamnă că ai atins independența financiară și nu vei mai face orice ca să câștigi bani.

Libertatea financiară

Atunci când independenței financiare la care se face referire mai sus i se adaugă și alte cheltuieli referitoare la dorințe și capricii fără ca stilul tău de viață să fie afectat, te poți bucura de libertate financiară. În această etapă, ești eliberat de nevoia de a munci, ești independent, îți permiți să ai un stil de viață înalt fără a depune un efort suplimentar în satisfacerea micilor tale plăceri. Ce ar mai fi de adăugat?

Libertatea financiară absolută

Dacă ai ajuns în această etapă, totul este posibil din punct de vedere financiar. Administrarea atentă a resurselor și investițiile inspirate te pot aduce până în punctul în care îți permiți să trăiești așa cum vrei, departe de un job solicitant și programe de lucru fixe. În această etapă, una dintre problemele cu care te-ai putea confrunta este faptul că nu dispui de resursele necesare pentru a face o investiție la timp. În acest caz, cel mai simplu este să apelezi la credite cu buletinul 100% online, oferite de viaconto.ro în mod rapid, pe termen scurt și cu o dobândă acceptabilă, care să îți permită să faci un pas strategic la momentul oportun.

Persoanele care obțin libertatea financiară absolută se ghidează în permanență după un plan bine pus la punct cu privire la veniturile pe care le generează, economiile făcute și investițiile derulate. Ca să te asiguri că atingi acest concept, schimbă-ți stilul de viață astfel încât să îl îmbunătățești exponențial și urmează planificarea financiară pe termen lung.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker