27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:08 AM

Actualitate

Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar / CFR cheltuie peste 4 milioane lei pentru protecţia la zgomot a 20 de oraşe, inclusiv Buzău

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
09.08.2017, 00:00
754

   Compania Naţională de „Căi Ferate CFR” SA şi-a propus să cheltuiască anul acesta 4,35 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanţă în combaterea zgomotului, mai precis pentru elaborarea hărţilor strategice de zgomot şi a planurilor de acţiune pentru căile ferate. Este vorba despre 5 tronsoane intens circulate, cu un trafic de 30.000 de treceri de trenuri pe an (Bucureşti Nord – Brazi; Ploieşti Vest – Ploieşti; Ploieşti Sud – Buzău; Feteşti – Constanţa; Roşiori Nord – Filiaşi) şi staţiile CFR aflate în interiorul a 20 oraşe, cu o populaţie mai mare de 100.000 de locuitori (Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa, Craiova, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Bacău, Oradea, Botoşani, Brăila, Buzău, Târgu Mureş, Sibiu, Arad, Baia Mare şi Satu Mare.

   „CNCF «CFR» SA în baza obligaţiilor ce-i revin (...), trebuie să elaboreze, din 5 în 5 ani, hărţile strategice de zgomot pentru căile ferate principale cu un trafic mai mare de 30.000 de treceri ale trenurilor anual şi planurile de acţiune aferente”, se arată în anunţul de licitaţie publicat în SEAP. Durata contractului este de 30 de luni de la atribuire.

   Firmelor interesate li se cere să constituie o garanţie de participare în cuantum de 40.000 lei, precum şi să facă dovadă că, în ultimii cinci ani, au mai derulat contracte similare de minim 300.000 lei.

  Procedura anunţată este licitaţia deschisă având criteriu de atribuire “Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, în care 40% din punctaj este acordat pentru componentă „preţul ofertei“ şi 60% pentru „Experienţă experţilor“. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker