27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:43 AM

Actualitate

Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar / CFR cheltuie peste 4 milioane lei pentru protecţia la zgomot a 20 de oraşe, inclusiv Buzău

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
09.08.2017, 00:00
791

   Compania Naţională de „Căi Ferate CFR” SA şi-a propus să cheltuiască anul acesta 4,35 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanţă în combaterea zgomotului, mai precis pentru elaborarea hărţilor strategice de zgomot şi a planurilor de acţiune pentru căile ferate. Este vorba despre 5 tronsoane intens circulate, cu un trafic de 30.000 de treceri de trenuri pe an (Bucureşti Nord – Brazi; Ploieşti Vest – Ploieşti; Ploieşti Sud – Buzău; Feteşti – Constanţa; Roşiori Nord – Filiaşi) şi staţiile CFR aflate în interiorul a 20 oraşe, cu o populaţie mai mare de 100.000 de locuitori (Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa, Craiova, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Bacău, Oradea, Botoşani, Brăila, Buzău, Târgu Mureş, Sibiu, Arad, Baia Mare şi Satu Mare.

   „CNCF «CFR» SA în baza obligaţiilor ce-i revin (...), trebuie să elaboreze, din 5 în 5 ani, hărţile strategice de zgomot pentru căile ferate principale cu un trafic mai mare de 30.000 de treceri ale trenurilor anual şi planurile de acţiune aferente”, se arată în anunţul de licitaţie publicat în SEAP. Durata contractului este de 30 de luni de la atribuire.

   Firmelor interesate li se cere să constituie o garanţie de participare în cuantum de 40.000 lei, precum şi să facă dovadă că, în ultimii cinci ani, au mai derulat contracte similare de minim 300.000 lei.

  Procedura anunţată este licitaţia deschisă având criteriu de atribuire “Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, în care 40% din punctaj este acordat pentru componentă „preţul ofertei“ şi 60% pentru „Experienţă experţilor“. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker