27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Politic

Ce fac aleşii buzoienilor în Parlament (III) / Social-democratul Sorin Lazăr, ,,cel mai prezent deputat“ român la voturile finale

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
361

   Cotidianul OPINIA reia rubrica prin care îşi propune să monitorizeze activitatea parlamentarilor buzoieni, după criteriile de apreciere a activităţii puse la îndemâna oricui, pe cale oficială, pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor: iniţiative legislative, declaraţii politice, întrebări adresate membrilor Executivului, interpelări adresate membrilor Guvernului,  interpelări adresa­tă primului ministru, luări de cuvânt în plen. Continuăm, astăzi, cu contabilizarea prezenţei aleşilor buzoieni la şedinţele Camerei Deputaţilor, reflectată, în mod special, prin prezenţa acestora la voturile finale ale legilor supuse dezbaterii camerei inferioare a Parlamentului.

   Judeţul Buzău are, în prezent, un număr de şapte deputaţi aleşi la 10 decembrie 2016: Marcel Ciolacu, Sebastian Radu, Ionela Dobrică, Sorin Lazăr şi  Dănuţ Păle (toţi aparţinând Partidului Social Democrat), Cristinel Romanescu (Partidul Naţional Liberal) şi Adrian Mocanu (Partidul Mişcarea Populară).

• Social-democratul Marcel Ciolacu, fost lider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor până la numirea sa ca vicepremier, membru în Comisia pentru afaceri europene, a participat, în prima sesiune a actualei legislaturi, la 573 de voturi finale;

• Social-democratul Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, precum şi al celei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, este contabilizat cu un număr de 610 voturi exprimate la voturile finale;

• Social-democrata Ionela Dobrică, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială şi vicepreşedinte al celei pentru tehnologia informaţiilor şi telecomunicaţii, figurează, pe site-ul Camerei Deputaţilor, cu un număr de 684 voturi contabilizate electronic;

• Social-democratul Sorin Lazăr, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, bănci, are la activ, în prima sesiune a actualei legislaturi, 735 de voturi finale. Astfel, Lazăr nu este doar “cel mai prezent” la vot dintre colegii săi din PSD Buzău ci din întrega Cameră a Deputaţilor;

• Social-democratul Dănuţ Păle, secretar al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a punctat un număr de 655 voturi finale contabilizate electronic.

• Liberalul Cristinel Romanescu, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, apare pe site-ul Camerei Deputaţilor, în prima sesiune a actualei legislaturi parlamentare, cu 547 prezenţe la voturile finale.

• Popularul Adrian Mocanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, este contabilizat cu  298 prezenţe la contabilizarea electronică a voturilor finale.

Comentarii

Omniprezența surdo-mută, semnul celui mai absent dintre pământeni. (18 Jul, 22:28)
Domnu Trandafir

Performanța parlamentarismului nu stă în gestul mecanic de ridicare a mâinii, ca să nu îți mai curgă sânge din nas, doar la voturile finale. Discursul public, pledoariile de la tribună, abilitățile oratorice, capacitatea persuasivă, susținerea amendamentelor și propunerilor legislative proprii, în comisiile sesizate în fond și în plen, aptitudini de comunicare în limbi de circulație internațională în cadrul diplomației parlamentare, participare activă la viața parlamentară, dar și la agenda cultural științifică națională și locală. Prin urmare, clasamentul real arată ca o „tabula rasa”, pentru niște oameni străini cu totul de branșa în care hazardul marasmului postdecembrist i-a aruncat cu nedisimulată ironie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker