27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:48 PM

Politic

Ce fac aleşii buzoienilor în Parlament (III) / Social-democratul Sorin Lazăr, ,,cel mai prezent deputat“ român la voturile finale

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
465

   Cotidianul OPINIA reia rubrica prin care îşi propune să monitorizeze activitatea parlamentarilor buzoieni, după criteriile de apreciere a activităţii puse la îndemâna oricui, pe cale oficială, pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor: iniţiative legislative, declaraţii politice, întrebări adresate membrilor Executivului, interpelări adresate membrilor Guvernului,  interpelări adresa­tă primului ministru, luări de cuvânt în plen. Continuăm, astăzi, cu contabilizarea prezenţei aleşilor buzoieni la şedinţele Camerei Deputaţilor, reflectată, în mod special, prin prezenţa acestora la voturile finale ale legilor supuse dezbaterii camerei inferioare a Parlamentului.

   Judeţul Buzău are, în prezent, un număr de şapte deputaţi aleşi la 10 decembrie 2016: Marcel Ciolacu, Sebastian Radu, Ionela Dobrică, Sorin Lazăr şi  Dănuţ Păle (toţi aparţinând Partidului Social Democrat), Cristinel Romanescu (Partidul Naţional Liberal) şi Adrian Mocanu (Partidul Mişcarea Populară).

• Social-democratul Marcel Ciolacu, fost lider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor până la numirea sa ca vicepremier, membru în Comisia pentru afaceri europene, a participat, în prima sesiune a actualei legislaturi, la 573 de voturi finale;

• Social-democratul Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, precum şi al celei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, este contabilizat cu un număr de 610 voturi exprimate la voturile finale;

• Social-democrata Ionela Dobrică, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială şi vicepreşedinte al celei pentru tehnologia informaţiilor şi telecomunicaţii, figurează, pe site-ul Camerei Deputaţilor, cu un număr de 684 voturi contabilizate electronic;

• Social-democratul Sorin Lazăr, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, bănci, are la activ, în prima sesiune a actualei legislaturi, 735 de voturi finale. Astfel, Lazăr nu este doar “cel mai prezent” la vot dintre colegii săi din PSD Buzău ci din întrega Cameră a Deputaţilor;

• Social-democratul Dănuţ Păle, secretar al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a punctat un număr de 655 voturi finale contabilizate electronic.

• Liberalul Cristinel Romanescu, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, apare pe site-ul Camerei Deputaţilor, în prima sesiune a actualei legislaturi parlamentare, cu 547 prezenţe la voturile finale.

• Popularul Adrian Mocanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, este contabilizat cu  298 prezenţe la contabilizarea electronică a voturilor finale.

Comentarii

Omniprezența surdo-mută, semnul celui mai absent dintre pământeni. (18 Jul, 22:28)
Domnu Trandafir

Performanța parlamentarismului nu stă în gestul mecanic de ridicare a mâinii, ca să nu îți mai curgă sânge din nas, doar la voturile finale. Discursul public, pledoariile de la tribună, abilitățile oratorice, capacitatea persuasivă, susținerea amendamentelor și propunerilor legislative proprii, în comisiile sesizate în fond și în plen, aptitudini de comunicare în limbi de circulație internațională în cadrul diplomației parlamentare, participare activă la viața parlamentară, dar și la agenda cultural științifică națională și locală. Prin urmare, clasamentul real arată ca o „tabula rasa”, pentru niște oameni străini cu totul de branșa în care hazardul marasmului postdecembrist i-a aruncat cu nedisimulată ironie.

Raspunde

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker