27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:10 AM
toamna buzoiana

Politic

Ce fac aleşii buzoienilor în Parlament (III) / Social-democratul Sorin Lazăr, ,,cel mai prezent deputat“ român la voturile finale

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
412

   Cotidianul OPINIA reia rubrica prin care îşi propune să monitorizeze activitatea parlamentarilor buzoieni, după criteriile de apreciere a activităţii puse la îndemâna oricui, pe cale oficială, pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor: iniţiative legislative, declaraţii politice, întrebări adresate membrilor Executivului, interpelări adresate membrilor Guvernului,  interpelări adresa­tă primului ministru, luări de cuvânt în plen. Continuăm, astăzi, cu contabilizarea prezenţei aleşilor buzoieni la şedinţele Camerei Deputaţilor, reflectată, în mod special, prin prezenţa acestora la voturile finale ale legilor supuse dezbaterii camerei inferioare a Parlamentului.

   Judeţul Buzău are, în prezent, un număr de şapte deputaţi aleşi la 10 decembrie 2016: Marcel Ciolacu, Sebastian Radu, Ionela Dobrică, Sorin Lazăr şi  Dănuţ Păle (toţi aparţinând Partidului Social Democrat), Cristinel Romanescu (Partidul Naţional Liberal) şi Adrian Mocanu (Partidul Mişcarea Populară).

• Social-democratul Marcel Ciolacu, fost lider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor până la numirea sa ca vicepremier, membru în Comisia pentru afaceri europene, a participat, în prima sesiune a actualei legislaturi, la 573 de voturi finale;

• Social-democratul Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, precum şi al celei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, este contabilizat cu un număr de 610 voturi exprimate la voturile finale;

• Social-democrata Ionela Dobrică, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială şi vicepreşedinte al celei pentru tehnologia informaţiilor şi telecomunicaţii, figurează, pe site-ul Camerei Deputaţilor, cu un număr de 684 voturi contabilizate electronic;

• Social-democratul Sorin Lazăr, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, bănci, are la activ, în prima sesiune a actualei legislaturi, 735 de voturi finale. Astfel, Lazăr nu este doar “cel mai prezent” la vot dintre colegii săi din PSD Buzău ci din întrega Cameră a Deputaţilor;

• Social-democratul Dănuţ Păle, secretar al Grupului PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a punctat un număr de 655 voturi finale contabilizate electronic.

• Liberalul Cristinel Romanescu, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, apare pe site-ul Camerei Deputaţilor, în prima sesiune a actualei legislaturi parlamentare, cu 547 prezenţe la voturile finale.

• Popularul Adrian Mocanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, este contabilizat cu  298 prezenţe la contabilizarea electronică a voturilor finale.

Comentarii

Omniprezența surdo-mută, semnul celui mai absent dintre pământeni. (18 Jul, 22:28)
Domnu Trandafir

Performanța parlamentarismului nu stă în gestul mecanic de ridicare a mâinii, ca să nu îți mai curgă sânge din nas, doar la voturile finale. Discursul public, pledoariile de la tribună, abilitățile oratorice, capacitatea persuasivă, susținerea amendamentelor și propunerilor legislative proprii, în comisiile sesizate în fond și în plen, aptitudini de comunicare în limbi de circulație internațională în cadrul diplomației parlamentare, participare activă la viața parlamentară, dar și la agenda cultural științifică națională și locală. Prin urmare, clasamentul real arată ca o „tabula rasa”, pentru niște oameni străini cu totul de branșa în care hazardul marasmului postdecembrist i-a aruncat cu nedisimulată ironie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker