De câteva săptămâni, la Buzău şi-a făcut apariţia o firmă privată de ambulanţă. Firma-mamă este din Focşani, iar la Buzău, punctul de lucru care se află pe strada Republicii, dispune de trei ambulanţe. Firma nu deţine în acest moment contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, după cum confirmă şi directorul instituţiei, av. Raluca Alexandru.

„Încercăm, deşi perioada de contractare s-a terminat pe 27 aprilie, legal pe 30,  dar fiind zi nelucrătoare s-a terminat pe 27, legea ne permite să încheiem contracte şi în afara acestei perioade pentru a încheia un contract cu un furnizor de transport sanitar neasistat, respectiv cu o ambulanţă privată. Sperăm să încheiem şi acest contract în perioada următoare, fiind nevoie de astfel de servicii pe piaţa sanitară din Buzău”, a spus în şedinţa Colegiului Prefectural Buzău directorul CJAS Buzău, Raluca Alexandru.

Pe pagina de socializare a firmei care deține cele trei ambulanțe la Buzău se arată că aceasta este acreditată de către Ministerul Sănătății pentru Activități Medicale și Transport Expert Medical Transport şi oferă următoarele categorii de servicii: Serviciu de ambulanță 24/7, transport medical asistat și neasistat, transfer între spitale din țară și străinătate, transport dializați, asistență medicală colectivă (evenimente sportive, concerte etc.) În ceea ce priveşte contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, este posibil ca acest lucru să se întâmple din toamnă.  „Aşteptăm aviz din partea Casei Naţionale de Sănătate. Fără acesta nu putem încheia contractul. Nu avem deocamdată. Nu am avut până la momentul de faţă un astfel de contract. Există un protocol încheiat cu Ambulanţa Buzău, de stat. Ţine de avizul de la Casa Naţională, dacă consideră necesar, pentru că sunt în afara perioadei de contractare”.

Serviciul de ambulanţă EXPERT MEDICAL TRANSPORT asigură transport medical cu ambulanţa, la solicitarea pacienţilor sau a familiilor acestora și doreşte să acopere un segment refuzat de ambulanţa de stat. Este vorba despre cazurile pe care Ambulanţa nu le consideră urgenţe. Pe pagina de socializare a firmei private se specifică clar această situaţie: „Beneficiarii serviciilor noastre pot fi toţi cei care se află în situaţia de a fi transportaţi cu ambulanţa, sunt oameni ce au nevoie de transport special şi ajutor la deplasare, însă care nu pot beneficia de serviciul public de ambulanţă pentru că nu constituie urgenţe medicale”. Se asigură transportul pacienţilor cu ambulanţa în ţară şi în străinătate cu ambulanţe echipate, însoţiţi de ambulanţier şi asistate medical la nevoie de către un asistent medical şi/sau medic.

De asemenea, o altă nişă pe care ambulanţa privată doreşte să o acopere este cea privind transportul pacienţilor externaţi, pe care ambulanţa de stat nu îl acoperă de cele mai multe ori pe motiv că ambulanţele trebuie să meargă la urgenţe. ”Asigurăm transport pentru externări din spitale, clinici, alte instituţii medicale până la domiciliu, de la domiciliu la spitale, clinici medicale, instituţii pentru investigaţii sau internări, transfer între spitale, cămine sau azile de bătrâni, clinici etc., dializa, consultaţii şi investigaţii, orice alte situaţii care impun ajutor la deplasarea persoanelor ce nu se pot deplasa singure si necesita targa sau scaun rulant”.

DISTRIBUIȚI
loading...