UPDATE Raimondo Dumitrașcu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

   Ample percheziții, marți dimineață, la Rm. Sărat, în cartierul Zidari, unde polițiștii au descins la un samsar de mașini, suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani. Din cercetări a reieșit că bănuitul, un tânăr de etnie romă, în vârstă de 30 de ani, cunoscut în lumea interlopă, se ocupa de mai bine de doi ani cu comerțul cu autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obținut sume de aproximativ 750.000 de lei.

   Peste 50 de polițiști de investigații criminale, ordine pu­blică și din cadrul Poliției Rm. Sărat au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului, într-un dosar penal în care se desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Activitatea a vizat identificarea și ridicarea documentelor și înscrisurilor, care redau opera­țiuni economice efectuate de tânărul de 30 de ani, din cartierul Zidari, cu autotu­risme de lux, iar în urma percheziții­lor, acesta și alte rude care l-ar fi sprijinit în activitatea lui, au fost conduși pentru audieri la sediul IPJ Buzău. De asemenea, documetele mai multor autoturisme de lux au fost verificate.

   Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015,  bănuitul, Raimondo Dumitrache, vechi client al Poliției, ar fi cumpărat din țară și de pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, cu preponderență Germania, Olanda și Belgia, autovehicule de lux „second hand” pe care le comercializa ulterior fără a le înmatricula pe numele său. Prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, acesta ar fi obținut sume de aproximativ 750.000 de lei. Cu sumele obți­nute în urma tranzacțiilor, perioada 2012 – 2017, suspectul ar fi achiziționat cinci imobile – câte unul în Constanța și București și trei în Rm. Sărat- și două terenuri agricole, ascunzând adevărata natură și proveniență a bunurilor. La percheziții au fost ridicate do­cumente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională, telefoane mobile și alte bunuri.

   În urma audierilor, individul a fost reținut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală, spălare de bani și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii i-au găsit un pistol cu gaze de calibrul 9 mm pe care îl deținea ilegal.

   În total, opt mandate de aducere au fost puse în aplicare, fiind dispusă continuarea urmăririi penale față de alte trei persoane, rude, cu vârste de 55, 51 și 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani.

Și-a bătut concubina minoră însărcinată în șase luni

   Individul este un cunoscut mai vechi al oamenilor legii. În 2008, acesta a fost la un pas să fie linșat de rudele concubinei sale, o tânără de 17 ani, însărcinată. Totul a pornit după ce Raimondo Dumitrache, pe atunci în vârstă de 20 de ani, și-a alungat concubina, care era însărcinată în șase luni, pentru că nu i-a cumpărat vinul pe care în ceruse. Fata a fost bătută de concubinul ei, iar în urma bătăii a fost dusă la Spitalul Rîmnicu Sărat, unde i s-au făcut controale medicale pentru stabilirea stării de sănătate atât a ei cât și a copilului, apoi a plecat acasă, refuzând să-și reclame concubinul. Ajunsă acasă, minora însărcinată a fost alungată din locuință și, astfel, a fost nevoită să ceară ajutorul unei familii care locuia pe aceeași stradă, foarte aproape de familia concubinului. Din răzbunare rudele fetei au spart geamurile de la locuința tânărului și au distrus autoturismul acestuia parcat în fața casei.

   Pentru aplanarea conflictului dintre familii au intervenit echipaje ale Poliției Rîmnicu Sărat, Jandarmeriei și au patrulat prin zonă mascații de la DPIR.

   Cu o săptămână înainte să-și gonească concubina de-acasă, Raimondo Dumitrache a fost implicat într-un scandal la Cazinoul din centrul Rîmnicului, când a apelat la ajutorul a zece interlopi brăileni, care au intervenit cu săbii, bâte, cuțite și arme cu gaze. În încăierare, unul din membrii familiei unde se refugiase minora a fost lovit și dus la Spitalul Rîmnicu Sărat. Nu a necesitat internare, însă a formulat plângere la Poliția Rîmnicu Sărat pentru lovire și amenințare.    

DISTRIBUIȚI
loading...