27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:41 AM

Politic

Ce amenzi vor plăti buzoienii care îşi arată în public lipsa celor şapte ani de acasă

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.09.2017, 00:00
473

   Primăria a lansat în dezbatare publică regulamentul privind asigurarea cură­ţeniei, act normativ care, în cazul în care va fi aprobat de aleşii municipali în şedinţa ordinară din luna octombrie, va institui amenzi serioase pentru cei care afectează domeniul public al municipiului Buzău.

   Printre faptele sancţionate de noul regulament se numără încălcări comune ale normelor de convieţuire socială, precum aruncarea ambalajelor, a hârtiilor sau a resturilor alimentare pe domeniul public, murdărirea faţadelor clădirilor, abandonarea maşinilor pe trotuare, pregătirea materialelor de construcţie pe domeniul public. Astfel, aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deşeuri, precum şi scuipatul pe domeniul public - străzi, trotuare, parcuri, spaţii verzi, zone de agrement, staţii ale mijloacelor de transport local şi de taxi etc. - se va sancţiona contravenţional cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

   De asemenea, cetăţenilor care locuiesc în gospodării individuale le este interzis să depoziteze deşeurile pe care le generează la platformele de gunoi din zona blocurilor de locuinţe, ei fiind obligaţi să folosească numai recipientele primite de la operatorul de salubritate; de asemenea, va fi interzisă arderea de deşeuri vegetale, menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi sau în orice alte locuri, a materialor din cauciuc, folii, plastic sau textile în mediu deschis sau în incinte, încălcările fiind sancţionate contravenţional cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

   Alte categorii de fapte sancţionabile prin amenzi le reprezintă murdărirea căilor publice cu orice fel de materia­le - balast, mortar, noroi, betoane, deşeuri sau alte materiale, precum şi cu produse agricole -, precum şi transportul de deşeuri fără existenţa unui contract încheiat între un transportator autorizat şi deţinătorul deşeurilor; toate acestea se sancţio­nează contravenţional cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice, şi cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei pentru persoane juridice. Este interzisă, de asemenea, murdărirea, prin scriere sau desenare, a faţadelor blocurilor, clădirilor, gardurilor, monumentelor şi statuilor de pe raza municipiului Buzău.

Adio talcioc de maşini pe trotuare!

   Conform respectivului proiect de act normativ, va fi interzisă ocuparea domeniul pu­blic cu materiale de construcţie - nisip, balast, piatră, cărămizi, bolţari, ţigle, lemne etc. - sau depozitarea pe domeniul public de paleţi/recipiente/ containere care conţin materiale de construcţii, schele, barăci, fără aprobarea serviciilor de specialitate şi fără plata taxei zilnice pentru ocuparea temporară a locurilor publice, stabilită conform legii. De asemenea, este interzisă expunerea autoturismelor pe domeniul public al municipiului în scopul vânzării, spălarea autovehiculului, efectuarea reparaţiilor, schimbatul pneurilor sau a uleiului în zona de parcare, dar şi staţionarea voluntară a vehiculelor, cu excepţia autotu­rismelor, cu o masă totală ma­ximă autorizată mai mare de 2,5 tone pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane, pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Buzău.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker