27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:32 AM

Politic

Ce act normativ a mai copiat consilierul independent Ionescu

de Călin BOSTAN
Politic  |
19.04.2017, 00:00
875

   Consilierul local independent Constantin Ionescu i-a mai păcălit o tu­ră pe aleșii municipali din Partidul Național Liberal, Partidul Social Ro­mânesc și Partidul Mișcarea Popu­lară, determinându-i să susțină, de această  dată, un proiect de hotărâre copiat după un act normativ aflat, la acea dată, în dezbaterea Parlamentului. Aceasta după ce, anul trecut, promovase, cu sus­ținerea acelorași consilieri, un alt proiect copiat după un act normativ al Con­siliului Local Municipal aflat în vigoare.

   De această dată este vorba des­pre proiectul de hotărâre copiat du­pă legea pentru modificarea și completarea Legii 230/2007 privind în­ființarea, organizarea și funcționa­­rea asociațiilor de proprietari, care prevede exceptarea minorilor cu vârsta de până la 3 ani de la plata chel­tuielilor de întreținere ale lo­cu­in­ței prin intermediul asociației de pro­prietare. Legea a fost adoptată de Parlament pe 21 martie și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în săptămâna dinaintea Paștelui.

   „În acest sens, s-a avut în vedere faptul că includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreținere ale locuinței și cheltuielile asociației de proprietari nu se justifică. În plus, în condițiile în care animalele mici de companie (câini, pisici) nu sunt incluse în rândul consumului pe lo­cu­in­ță sau apartament/persoană, consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile provocate de bebeluși pentru buna desfășurare a asociației proprietarilor de locuințe“, a argumentat inițiatorul propunerii legislative.

   Proiectul de hotărâre promovat de consilierul local independent Constantin Ionescu prevedea scutirea părinților de la plata întreținerii pentru copiii mai mici de trei ani, precum și a persoanelor netransportabile de la plata energiei electrice necesare pentru funcționa­rea ascensorului. Practic,   se pro­pu­nea o uniformizare a acestei facilități, în con­textul în care unele asociații de proprietari din municipiul Buzău nu iau în calcul copiii mici la  plata întreținerii.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker