27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:49 PM

Politic

Ce a făcut la Buzău ministrul Daea după ce a isprăvit cu oaia și cu ambalajul ei

de Călin BOSTAN
Politic  |
17.07.2017, 00:00
1231

   Îndată ce a isprăvit cu oaia și cu ambalajul ei, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a trecut la alte preocupări din domeniul pe care îl păstorește. Astfel, el a vizitat, joi după-amiază, Buzăul, respectiv Palatul Comunal și Stațiunea de Cercetare–Dezvoltare pentru Legumicultură, într-o descindere semiclandestină despre care presa a aflat de pe pagina de Facebook a primarului Constantin Toma.

   Primarul municipiului Buzău a scris pe pagina sa de socializare că vizita lui Daea la Buzău a avut loc în urma invitației pe care i-a adresat-o el însuși: „Ne-am întâlnit cu domnul ministru Petre Daea în biroul viceprim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu. I-am povestit despre situația dezastruoasă în care se află Stațiunea de Cercetare–Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău și despre faptul că baza de semințe de legume a României este depozitată, spre păstrare, în saci și pungi. Este vorba despre soiurile românești obținute ca urmare a cercetării din ultimii 70 de ani”, a  spus Toma. Ca urmare, joi, însoțit de o delegație de specialiști, Daea a vizitat solariile, a gustat din produsele SCDL și a decis că, până în luna septembrie a acestui an, la Buzău se va înființa Banca Națională de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice și medicinale. Banca va lua ființă prin ordonanță de urgență, iar banii necesari vor fi acordați de guvern.

   Cel mai probabil, discreția vizitei lui Daea la Buzău a fost decisă de consilierii pe ­pro­bleme de comunicare ai acestuia, dat fiind că presa așteaptă mai ceva ca pe un nou episod din ,,Las Fierbinți” orice declarație pe care ministrul Agriculturii o face ori de câte ori este lăsat să zburde liber prin curte. Declarațiile lui Petre Daea au fost, de altfel, tot joi, ținta ironiilor premierului Mihai Tudose la începutul ședinței Executivului; primul ministru a afirmat că  Petre Daea, ,,după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj”: ,,Ca să încheiem pe un ton optimist, pe ordinea de zi avem un punct al domnului ministru Daea, care după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Imediat ministrul Argriculturii, Petre Daea, a vrut să ia cuvântul însă a fost oprit de prim-ministru: ,,Nu, nu mai luați cuvântul, lăsați. Dar închidem cu oaia. Înțeleg că, dacă am terminat și cu lâna, e gata. Lăsați că înțelegem ce înțelege oaia, dar dacă am ajuns și la ambalaj lucrurile sunt în regulă”, a spus premierul zâmbind.

   Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmase, la începutul lunii iulie, că, în România, comunități întregi au fost create datorită creșterii oilor, ministrul adăugând că ,,oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”: „Oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a ­po­pulat muntele. Oaia a dat mâncare și ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localități, a generat comune și frumoase comune, uitați-vă în Sibiu, oaia a sudat generațiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”, a spus ministrul Agriculturii. De asemenea, pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat ­des­chis ideii de a schimba actualul brand de țară al României, frunza, cu oaia, el susținând că ,,oaia este o statuie vie“ și că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

Comentarii

DE CE A VENIT PANA LA BUZAU? (17 Jul, 09:55)
Ion

Pana la urma de ce a venit pana la Buzau, numai sa vada SCDL si sa promita ceva, care trebuia rezolvat inca de acum 25 de ani foarte simplu. Ma bucur ca s-a intalnit cu dl primar Toma, dar cred ca acest eveniment trebuia sa fie un real prilej pentru a se intalni cu producatori agricoli, in mod organizat, pe domenii; ce fel de vizita de lucru este asta? Vreau sa vad de la bunicul agriculturii noastre de traditie care este strategia agriculturii romanesti, care sunt directiile ei de dezvoltare, astfel incat operatorii din agricultura sa stie ce au de facut, care sunt regulile economice pe urmatorii 20-25 de ani. Toti investitorii din domeniu asteapta astfel de informatii. Pana atunci numai de bine, rosii romanesti cu numele, oite in stane pe varf de munte, si cam atat!!!

Raspunde
stefan.iancu66@yahoo.com (17 Jul, 19:29)
Conştiinţa vie.

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

Raspunde

Stiri Agerpres

Melanie Griffith a dezvăluit că a fost diagnosticată cu epilepsie în urmă cu șase ani
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:37 PM

Actrița Melanie Griffith a dezvăluit săptămâna aceasta că a fost diagnosticată cu epilepsie în urmă cu șase ani. Ea a vorbit miercuri noaptea, în Beverly Hills, California, la un panel despre sănătatea cerebrală a femeilor, moderat de actrița Sharon Stone, care a suferit și ea un accident vascular cerebral în 2001, informează vineri revista People.

Alba: Pilotul care a aterizat forțat la Vințu de Jos a mai avut o experiență similară în 2013
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:28 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona Vințu de Jos, un om de afaceri din Alba Iulia, a mai avut o experiență de acest gen în 2013, când a suferit o fractură la antebrațul stâng.

Iași: Tânărul evadat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a fost găsit
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:15 PM

Un angajat de la Spitalul de Neuropsihiatrie Grajduri a reușit să îl prindă pe criminalul în vârstă de 24 de ani care a evadat vineri seara din incinta unității.

Varujan Vosganian: Avem rezerve privind acest procent de 2% al contribuției de solidaritate, vom vorbi cu PSD
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:13 PM

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat sâmbătă, la Oradea, că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților are rezerve în legătură cu procentul de 2% - contribuție de solidaritate socială, lansat recent în spațiul public, și a precizat că la începutul săptămânii viitoare ar urma să aibă loc discuții pe acest subiect cu social-democrații.

Orban: Funcționarii trebuie plătiți mai bine, dar nu sunt de acord să o plătim pe fata lui Daea
Sambata, Octombrie 21, 2017 16:03 PM

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a declarat de acord, sâmbătă, cu autonomia acordată autorităților locale în stabilirea salariilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker