Moș Nicolae a fost darnic, anul acesta, cu municipalitatea buzoiană, dar și cu abonații sistemului centralizat de încălzire. Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 15 milioane lei autorității locale buzoiene, pentru ca aceasta să poată acoperi, în cea mai mare parte, valoarea subvenției acordate Regiei Autonome Municipale, pentru ca prețul energiei termice furnizate populației să poată fi păstrat la 230 lei pe gigacalorie – la cât a fost majorat în această primăvară de la 185 lei/Gcal -, în condițiile în care prețul real este de 430 lei pe gigacalorie.

Conform unei hotărâri de guvern adoptate astăzi, 13 localități din 12 județe vor primi peste 115 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. „Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

La finele lunii trecute, primarul Constantin Toma preciza că municipalitatea are nevoie de 18 milioane lei pentru ca prețul energiei termice furnizate populației de către Regia Autonomă Municipală să nu crească în această iarnă.

Mai multe, în ediția print de mâine.

DISTRIBUIȚI
loading...