Femeia care a dat foc casei în care locuia pentru a ascunde o crimă şi-a aflat sentinţa în primă instanţă. Georgeta Nancu, buzoianca de 48 de ani care şi-a omorât soţul şi cumnatul ar putea sta după gratii până aproape de vârsta de 70 de ani.

Tribunalul Buzău a condamnat-o pe femeie la 20 de ani de închisoare cu executare şi a obligat-o la tratament medical psihiatric. Sentinţa nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel.

La începutul lunii decembrie 2018, femeia a dat foc casei ei din Vadu Paşii, deşi înăuntru erau soţul ei şi fratele acestuia. Aceasta a fost concluzia anchetatorilor după aproape o lună de la producerea lui care s-a soldat cu moartea a doi bărbaţi, găsiţi carbonizaţi.

În casa respectivă locuiau Gelu Nancu (51 de ani), soţia acestuia, dar şi fratele bărbatului, Vasile Nancu (42 de ani), care lucra ca zilier.

Focul a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 decembrie 2018 şi a distrus o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi din locuinţă.

Alertaţi, salvatorii au găsit două cadavre carbonizate. Iniţial s-a crezut că este vorba despre Gelu Nancu şi soţia acestuia, însă ulterior femeia a fost găsită în viaţă.

Femeia a provocat incendiul devastator

După aproape o lună de anchetă şi după efectuarea necropsiei cadavrelor, oamenii legii au concluzionat că femeia a fost cea care a provocat incendiul devastator.

Oamenii legii au stabilit că Georgeta Nancu a pro­fi­tat de faptul că cei doi fraţi se aflau într-o avansată stare de ebrietate şi a dat foc casei. Casa a ars în întregime, iar cei doi bărbaţi au fost găsiţi carbonizaţi.

Femeia a fost internată la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca, întrucât era cunoscută cu afecţiuni psihice.

„În baza art. 188 alin. 1 rap. la art. 189 alin. 1 lit. f şi h Cod penal condamnă pe inculpata Nancu Georgeta la 19 ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal pentru infracţiunea de omor calificat. În baza art. 65 cod penal interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 lit. a, b cod penal. În baza art. 253 alin. 1 şi 4 Cod penal condamnă pe inculpată la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În baza art. 65 cod penal interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 lit. a, b cod penal. În baza art. 38 rap la art. 39 lit. b Cod penal şi art. 45 alin. 3 lit a , alin. 5 Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 19 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare, inculpata urmând să execute în total 20 de ani închisoare, 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit a şi b cod penal. În baza art. 399 alin. 1 Cod proc. pen. menţine starea de arest a inculpatei şi în baza art. 72 Cod penal rap. la art. 184 alin 28 Cod proc. pen. deduce din durata totală a pedepsei perioada internării medicale şi arestul preventiv începând cu 09.12.2018 la zi. În baza art. 109 Cod penal dispune obligarea inculpatei la tratament medical. În baza art. 7 alin 1 din Legea nr.78/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpată în vederea introducerii profilului genetic în SNDGJ. Ia act că în cauză nu există constituire de parte civilă. Obligă pe inculpată la 8.000 lei cheltuieli judiciare către stat, onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu în sumă de 1.664 lei va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Buzău”, se precizează în minuta sentinţei de la Tribunalul Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...