Consiliul Judeţean Buzău trebuie să plătească 450.000 lei Agenţiei pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR S-E), aceasta fiind contribuţia afe­rentă pentru 2018. Aceeaşi sumă a fost cerută de ADR S-E şi de la  Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

În total, este vorba ­des­pre aproape 97.000 euro, contribuţia cerută de Agenţie în acest an de la toate judeţele pe care le deserveşte. Potrivit site-ului ADR SE, Agenţia a fost creată în 1999 cu scopul de a contribui la facilitarea absorbţiei fondurilor de tip structural la nivelul celor şase judeţe componente ale Regiunii (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), atât prin activitatea de promovare a identităţii regionale cât şi prin administrarea programelor europene care fac parte din strategia de post-aderare elaborată de Uniunea Europeană.

ADR S-E a fost constituită pe baza Legii nr. 315/2004, privind dezvoltarea regională în România, ca organism non-guvernamental, non-profit, cu personalitate juridică şi că reprezintă structura exe­cutivă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (organism regio­nal deliberativ, fără persona­litate juridică, constituit pe principii parteneriale la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare). Una din atribu­ţiile Consiliului pentru Dezvoltare Regională este de a propune cuantumul contribuţiilor anuale în limita sumelor aprobate prin bugetele judeţelor, alocate pentru Fondul de dezvoltare regională, în vederea finanţării obiectivelor politicilor regionale, precum şi destinaţia şi eşalonările de plată ale acestora.

DISTRIBUIȚI
loading...