Cu cativa ani in urma, un sistem de navigatie era o optiune importanta pentru o masina. Un astfel de sistem este menit sa te ajute sa nu te ratacesti si creste valoarea masinii atunci cand vrei sa o vinzi. Dar, in epoca smartphone-urilor, mai avem nevoie de sistemele de navigatie auto? Am enumerat cateva dintre avantajele navigatiei in masina.

Costul

In anii trecuti, o optiune de sistem de navigatie varia intre 1.500 dolari si 3.000 de dolari. Uneori, sistemele de navigatie erau chiar asociate cu optiuni mai costisitoare, ceea ce le facea chiar mai scumpe.

Sistemele de navigatie de astazi au preturi mai mici, ceea ce le face mult mai atractive pentru cumparatori. De exemplu, un sistem de navigatie Golf 5, poate fi cumparat cu mai putin de 1.500 lei. Asta inseamna ca obtinerea unui sistem de navigatie este mult mai putin costisitoare decat a fost odata.

Totusi pentru unii soferi pretul este inca prea mare si se multumesc cu sistemele de navigatie de pe smartphone-uri. Totusi, soferii care se  aventureaza in zone in care smartphone-urile nu au semnal, vor avea neaparat nevoie de un sistem de navigatie auto.

Comoditate

Desi sistemele de navigatie nu sunt intotdeauna ieftine – in comparatie cu smartphone-urile, – ele sunt foarte convenabile. Acest lucru este valabil mai ales daca folositi telefonul smartphone pentru muzica sau pentru efectuarea de apeluri telefonice in timp ce conduceti. Pentru asta aveti nevoie de un sistem de navigatie in masina. In acest fel, puteti lasa telefonul smartphone conectat la boxe si nu veti fi nevoit sa il puneti la ureche atunci cand cineva va suna, eliminand astfel riscul de a fi amendat. La urma urmei, navigarea in masina ofera directii clare care arata exact unde trebuie sa mergeti, ce drum cautati si cand trebuie sa va intoarceti – toate aflate in campul dvs. vizual atunci cand sunteti la volan.

Creste valoarea masinii

Sistemele de navigatie sunt printre putinele optiuni care pot creste valoarea de revanzare a unui automobil. Un motiv este precizia. In timp ce smartphone-urile si sistemele portabile de navigatie ofera informatii corecte pana la un anumit punct, sistemele de navigatie auto se pot updata cu cele mai noi harti si informatii din trafic. Un alt motiv pentru care navigatia auto creste valoarea de revanzare a masinii este aspectul modern pe care aceasta il confera automobilului. Nu este de mirare ca o persoana care conduce o masina cu sistem de navigatie, va ajunge sa se ataseze atat de mult de display-ul din mijlocul bordului, incat va considera ca se va intoarce in timp atunci cand va urca intr-o masina mai veche, fara un astfel de sistem.

 

DISTRIBUIȚI
loading...