Sistarea furnizării de apă potabilă pentru 16 blocuri din cartierul Dorobanţi II a dat roade după numai o zi, asociaţia de proprietari care le gestionează făcând plata sumelor restante asumate printr-un grafic de eşalonare semnat anterior cu operatorul regional de profil. Astfel, conform unui comunicat de presă, Compania de Apă a reluat marţi  furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă pentru blocurile de locuinţe gestionate de Asociaţia de Proprietari PT 28/3 – Dorobanţi II, din municipiul Buzău.

„Decizia este motivată de faptul că reprezentanţii legali ai Asociaţiei de Proprietari au achitat, în cursul zilei de astăzi (marţi, n.r.), sumele restante ce reieşeau din convenţia de eşalonare a debitelor. Cu această ocazie, asociaţia amintită a reintrat în graficul de eşalonare asumat. Deşi termenul legal stipulat în Le­gea 241/2006 pentru reluarea furnizării serviciilor către clienţii rău-platnici este de cinci zile, evaluând impactul social pe care îl presupune lipsa apei potabile, operatorul buzoian al serviciilor de furnizare de apă şi canalizare a procedat la efectuarea de îndată a manevrelor de rebranşare”,  se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă.

Luni, aproape o mie de buzoieni din cartierul Do­robanţi II au primit apă potabilă la robinete doar două ore, în intervalul 18,00-20,00, din cauza unei datorii uriaşe a asociaţiei de proprietari. Deşi 90% dintre locatari erau cu plăţile la zi, apa a fost sistată la toate cele 16 blocuri. La 226.614 lei s-a ridicat datoria totală a Asociaţiei de Proprietari PT 28/3, din care fac parte blocurile J2, J4, J5, J6, H2, H3, H4, H5, H6, H10, H12, H13, J9, J10, J15, J16.

DISTRIBUIȚI
loading...