Casa Județeană de Să­nătate a avut la dispoziție un buget similar cu cel de anul trecut și a reușit, în aceste condiții, să prelungească toate contractele cu furnizorii  până la finele anului în baza actelor normative existente. Cel puțin așa reiese din informarea făcută de directorul Caei Județene de Sănătate, Simona Anghel, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

„A fost o contractare atipică, în sensul că s-au încheiat acte adiționale la contractele existente, precum și contracte noi între furnizorii de servciii medicale, medicamente și dispozitive medicale care au dorit să intre în relații contractuale cu Casa. Este atipică pentru că s-a făcut în baza acelorași acte normative și anume Contractul Cadru pe 2018-2019 și Normele meto­dologice de aplicare a acestui contract cadru, care au fost prelungite până la finele anului 2019”, a spus directorul CJAS Buzău.

Potrivit aceleiași surse, în luna iunie s-au depus, la Casa Județeană  de Sănătate toate documentele noi de către toți furnizorii; este vorba despre acte adiționale de prelungire a contractului existent în baza bugetului stabilit la începutul acestui an, buget ce a fost ­si­milar cu cel de la începutul anului 2018. ,,Bugetul a fost ­si­milar anului 2018 și pentru perioada următoare perioadei de contractare, adică începând cu luna august până la sfârșitul anului. Așteptăm o rectificare, întrucât lunile decembrie și o parte din luna noiembrie nu sunt acoperite cu prevederi bugetare”, a mai specificat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

DISTRIBUIȚI
loading...