Mereu eclipsată de inepțiile, gramatica șubredă și dificultatea de a citi un text ale șefei sale de la guvern, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a izbutit, duminică, să iasă în față și să comită „dăncila zilei”.

Le videoconferința pe care a susținut-o duminică dimineață, Carmen Dan a declarat că angajaţii ministerului pe care îl conduce sunt mobilizaţi pentru a interveni în zonele cu risc de inundaţii şi le-a atras atenţia prefecţilor judeţelor vizate că nu au finalizat nici până acum evaluările după ploile de săptămâna trecută. În timpul video conferinţei, Dan s-a încurcat spunând că Întorsura Buzăului este în județul Buzău.

Ministrul a discutat, prin videoconferinţă, cu prefecţii judeţelor vizate de avertizările meteorologice, despre măsurile luate până în prezent pentru a preveni tragediile. „Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, a întrebat ministrul Carmen Dan autoritățile din județul Buzău. „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, a replicat prefectul Carmen Ichim.  „Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, a continuat Carmen Dan, încercând să iasă din încurcătură.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a făcut precizări după ce ministrul Carmen Dan a întrebat autorităţile din judeţul Buzău dacă au verificat Întorsura Buzăului din punct de vedere al situaţiei inundaţiilor, moment în care a fost corectată şi i s-a spus că localitatea se află în judeţul Covasna. Potrivit ministerului, aceasta s-a referit la depresiunea Întorsura Buzăului, nu la localitate, care se află în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa. „Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române”, a precizat MAI printr-un comunicat de presă.

DISTRIBUIȚI
loading...