27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:14 PM

Economic

Care sunt principalele canale de promovare online în România

Economic  |
15.06.2017, 17:18
2154

   Oameni din afara industriei definesc marketingul pe internet fie prin anunțurile care apar când fac o căutare pe Google sau sunt de parere că sigur e ceva legat de Facebook.

   Dar marketingul online este mult mai mare decât Google și Facebook.
   Pentru a ajunge pe piața-țintă online, companiile trebuie să profite de toate strategiile potențiale.

   Așadar, care sunt principalele canale de promovare online în România?

  Principalele canale de promovare online în România nu sunt deloc diferite de cele folosite la nivel global. Să le vedem mai jos pe cele mai des folosite și la noi în țară.

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

   Cele mai mari firme au înțeles de cel puțin 10 ani că SEO este primul pas spre succes pe care trebuie să îl facă atunci când este vorba de promovarea produselor și serviciilor lor pe internet. Introducerea unui cuvânt cheie în Google aduce două tipuri de rezultate: plătite și neplătite. Rezultatele neplătite de căutare se bazează pe algoritmi care determină relevanța site-ului în comparație cu termenii folosiți în căutare și cu site-urile competiției. Mulți au înțeles că un SEO solid aduce vizitatori targetați în mod gratuit. Investiția inițială și curentă într-o campanie de optimizare SEO se amortizează prin creșterea numărului de vânzări.

Campanii Pay Per Click

   Plata pe click (PPC) este o alternativă folosită des de către proprietarii de siteuri care lucrează într-un domeniu cu o concurență acerbă, atunci când siteurile lor nu sunt optimizate și motoarele de căutare nu aduc prea mulți vizitatori targetați. Campaniile PPC pot fi păguboase dacă nu sunt administrate corect și pot genera un ROI negativ. De asemenea, proprietarii de siteuri de top au ținut și țin cont de faptul că succesul necesită o concentrare atât a eforturilor SEO, cât și a eforturilor PPC pentru a reduce costurile clicurilor și a crește traficul organic, făcând ambele canale să funcționeze în mod sincron.

Social Media Marketing

   Facebook, Twitter, Flickr, YouTube.  Toată lumea a auzit de ele și au devenit inclusiv în România instrumente de marketing prin care se ajunge la milioane utilizatori de internet din publicul țintă. Foarte mulți proprietari de siteuri au înțeles impactul pe care îl are publicitatea pe Facebook, au creat cel puțin o pagină de profil a companiei prin care să interacționeze cu clienții actuali și potențiali. Pentru a utiliza aceste instrumente în întregime în avantajul lor, setările demografice și mintea colectivă au fost înțelese și cele mai importante canale media sociale sunt folosite cu succes.

Marketingul afiliat

   Performanța pe bază de marketing vine cu puține riscuri și la un cost redus, deoarece companiile plătesc numai în cazul în care o acțiune dorită este îndeplinită. În România acest lucru este folosit la maxim. Companiille românești de top au angajat cel puțin un manager cu experiență în marketing afiliat, pentru a-și gestiona programul de promovare online și pentru a crea o experiență pozitivă pentru firma și pentru afiliații ei.

Marketing prin e-mail

   Integrat cu canale de marketing emergente, cum ar fi social media, newsletterele par să aibă în continuare un potențial nelimitat, mai ales atunci când sunt combinate cu tactici multiple de promovare online. Fiind unul dintre canalele de marketing cele mai simple, eficiente, marketingul prin e-mail este în continuare preferat pe piața românească fiind ieftin, extrem de profitabil și pentru că face o treabă excelentă în consolidarea loialității clienților actuali față de brand.

Bannere

   Bannerele au fost și au rămas o opțiune excelentă pentru companiile românești care au la dispoziție bugete generoase pentru marketingul online. Anunțurile tip banner se regăsesc pe siteuri cu trafic ridicat (calculat ca vizitatori unici) a căror audiență se potrivește cu piața vizată. Anunțurile grafice redirecționează traficul și este folosit ca metodă de recunoaștere a brandurilor sau de promovare ale unor noi produse ale unei mărci.

PR online și native advertising

   Micile sau marile companii românești care au înțeles cât de importantă este promovarea online, crează și distribuie comunicate de presă și articole prin care își promovează afacerea prin intermediul altor siteuri. Comunicatele de presa și advertorialele sunt folosite la maxim în România pentru prezentarea produselor și serviciilor în mediul online prin intermediul siteurilor mari și mici.
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker