27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:33 PM

Economic

Care sunt principalele canale de promovare online în România

Economic  |
15.06.2017, 17:18
2307

   Oameni din afara industriei definesc marketingul pe internet fie prin anunțurile care apar când fac o căutare pe Google sau sunt de parere că sigur e ceva legat de Facebook.

   Dar marketingul online este mult mai mare decât Google și Facebook.
   Pentru a ajunge pe piața-țintă online, companiile trebuie să profite de toate strategiile potențiale.

   Așadar, care sunt principalele canale de promovare online în România?

  Principalele canale de promovare online în România nu sunt deloc diferite de cele folosite la nivel global. Să le vedem mai jos pe cele mai des folosite și la noi în țară.

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

   Cele mai mari firme au înțeles de cel puțin 10 ani că SEO este primul pas spre succes pe care trebuie să îl facă atunci când este vorba de promovarea produselor și serviciilor lor pe internet. Introducerea unui cuvânt cheie în Google aduce două tipuri de rezultate: plătite și neplătite. Rezultatele neplătite de căutare se bazează pe algoritmi care determină relevanța site-ului în comparație cu termenii folosiți în căutare și cu site-urile competiției. Mulți au înțeles că un SEO solid aduce vizitatori targetați în mod gratuit. Investiția inițială și curentă într-o campanie de optimizare SEO se amortizează prin creșterea numărului de vânzări.

Campanii Pay Per Click

   Plata pe click (PPC) este o alternativă folosită des de către proprietarii de siteuri care lucrează într-un domeniu cu o concurență acerbă, atunci când siteurile lor nu sunt optimizate și motoarele de căutare nu aduc prea mulți vizitatori targetați. Campaniile PPC pot fi păguboase dacă nu sunt administrate corect și pot genera un ROI negativ. De asemenea, proprietarii de siteuri de top au ținut și țin cont de faptul că succesul necesită o concentrare atât a eforturilor SEO, cât și a eforturilor PPC pentru a reduce costurile clicurilor și a crește traficul organic, făcând ambele canale să funcționeze în mod sincron.

Social Media Marketing

   Facebook, Twitter, Flickr, YouTube.  Toată lumea a auzit de ele și au devenit inclusiv în România instrumente de marketing prin care se ajunge la milioane utilizatori de internet din publicul țintă. Foarte mulți proprietari de siteuri au înțeles impactul pe care îl are publicitatea pe Facebook, au creat cel puțin o pagină de profil a companiei prin care să interacționeze cu clienții actuali și potențiali. Pentru a utiliza aceste instrumente în întregime în avantajul lor, setările demografice și mintea colectivă au fost înțelese și cele mai importante canale media sociale sunt folosite cu succes.

Marketingul afiliat

   Performanța pe bază de marketing vine cu puține riscuri și la un cost redus, deoarece companiile plătesc numai în cazul în care o acțiune dorită este îndeplinită. În România acest lucru este folosit la maxim. Companiille românești de top au angajat cel puțin un manager cu experiență în marketing afiliat, pentru a-și gestiona programul de promovare online și pentru a crea o experiență pozitivă pentru firma și pentru afiliații ei.

Marketing prin e-mail

   Integrat cu canale de marketing emergente, cum ar fi social media, newsletterele par să aibă în continuare un potențial nelimitat, mai ales atunci când sunt combinate cu tactici multiple de promovare online. Fiind unul dintre canalele de marketing cele mai simple, eficiente, marketingul prin e-mail este în continuare preferat pe piața românească fiind ieftin, extrem de profitabil și pentru că face o treabă excelentă în consolidarea loialității clienților actuali față de brand.

Bannere

   Bannerele au fost și au rămas o opțiune excelentă pentru companiile românești care au la dispoziție bugete generoase pentru marketingul online. Anunțurile tip banner se regăsesc pe siteuri cu trafic ridicat (calculat ca vizitatori unici) a căror audiență se potrivește cu piața vizată. Anunțurile grafice redirecționează traficul și este folosit ca metodă de recunoaștere a brandurilor sau de promovare ale unor noi produse ale unei mărci.

PR online și native advertising

   Micile sau marile companii românești care au înțeles cât de importantă este promovarea online, crează și distribuie comunicate de presă și articole prin care își promovează afacerea prin intermediul altor siteuri. Comunicatele de presa și advertorialele sunt folosite la maxim în România pentru prezentarea produselor și serviciilor în mediul online prin intermediul siteurilor mari și mici.
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker