27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:48 AM

Economic

Care sunt principalele canale de promovare online în România

Economic  |
15.06.2017, 17:18
846

   Oameni din afara industriei definesc marketingul pe internet fie prin anunțurile care apar când fac o căutare pe Google sau sunt de parere că sigur e ceva legat de Facebook.

   Dar marketingul online este mult mai mare decât Google și Facebook.
   Pentru a ajunge pe piața-țintă online, companiile trebuie să profite de toate strategiile potențiale.

   Așadar, care sunt principalele canale de promovare online în România?

  Principalele canale de promovare online în România nu sunt deloc diferite de cele folosite la nivel global. Să le vedem mai jos pe cele mai des folosite și la noi în țară.

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)

   Cele mai mari firme au înțeles de cel puțin 10 ani că SEO este primul pas spre succes pe care trebuie să îl facă atunci când este vorba de promovarea produselor și serviciilor lor pe internet. Introducerea unui cuvânt cheie în Google aduce două tipuri de rezultate: plătite și neplătite. Rezultatele neplătite de căutare se bazează pe algoritmi care determină relevanța site-ului în comparație cu termenii folosiți în căutare și cu site-urile competiției. Mulți au înțeles că un SEO solid aduce vizitatori targetați în mod gratuit. Investiția inițială și curentă într-o campanie de optimizare SEO se amortizează prin creșterea numărului de vânzări.

Campanii Pay Per Click

   Plata pe click (PPC) este o alternativă folosită des de către proprietarii de siteuri care lucrează într-un domeniu cu o concurență acerbă, atunci când siteurile lor nu sunt optimizate și motoarele de căutare nu aduc prea mulți vizitatori targetați. Campaniile PPC pot fi păguboase dacă nu sunt administrate corect și pot genera un ROI negativ. De asemenea, proprietarii de siteuri de top au ținut și țin cont de faptul că succesul necesită o concentrare atât a eforturilor SEO, cât și a eforturilor PPC pentru a reduce costurile clicurilor și a crește traficul organic, făcând ambele canale să funcționeze în mod sincron.

Social Media Marketing

   Facebook, Twitter, Flickr, YouTube.  Toată lumea a auzit de ele și au devenit inclusiv în România instrumente de marketing prin care se ajunge la milioane utilizatori de internet din publicul țintă. Foarte mulți proprietari de siteuri au înțeles impactul pe care îl are publicitatea pe Facebook, au creat cel puțin o pagină de profil a companiei prin care să interacționeze cu clienții actuali și potențiali. Pentru a utiliza aceste instrumente în întregime în avantajul lor, setările demografice și mintea colectivă au fost înțelese și cele mai importante canale media sociale sunt folosite cu succes.

Marketingul afiliat

   Performanța pe bază de marketing vine cu puține riscuri și la un cost redus, deoarece companiile plătesc numai în cazul în care o acțiune dorită este îndeplinită. În România acest lucru este folosit la maxim. Companiille românești de top au angajat cel puțin un manager cu experiență în marketing afiliat, pentru a-și gestiona programul de promovare online și pentru a crea o experiență pozitivă pentru firma și pentru afiliații ei.

Marketing prin e-mail

   Integrat cu canale de marketing emergente, cum ar fi social media, newsletterele par să aibă în continuare un potențial nelimitat, mai ales atunci când sunt combinate cu tactici multiple de promovare online. Fiind unul dintre canalele de marketing cele mai simple, eficiente, marketingul prin e-mail este în continuare preferat pe piața românească fiind ieftin, extrem de profitabil și pentru că face o treabă excelentă în consolidarea loialității clienților actuali față de brand.

Bannere

   Bannerele au fost și au rămas o opțiune excelentă pentru companiile românești care au la dispoziție bugete generoase pentru marketingul online. Anunțurile tip banner se regăsesc pe siteuri cu trafic ridicat (calculat ca vizitatori unici) a căror audiență se potrivește cu piața vizată. Anunțurile grafice redirecționează traficul și este folosit ca metodă de recunoaștere a brandurilor sau de promovare ale unor noi produse ale unei mărci.

PR online și native advertising

   Micile sau marile companii românești care au înțeles cât de importantă este promovarea online, crează și distribuie comunicate de presă și articole prin care își promovează afacerea prin intermediul altor siteuri. Comunicatele de presa și advertorialele sunt folosite la maxim în România pentru prezentarea produselor și serviciilor în mediul online prin intermediul siteurilor mari și mici.
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker