27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:08 PM

Educatie

Caravana „TomorrowME” a poposit la Colegiul „M. Eminescu”

de Cristian IONESCU
Educatie  |
14.11.2017, 00:00
153

   Samsung Electronics România continuă programul  educaţional „TomorrowME”, pentru al şaptelea an consecutiv. Toamna acesta, caravana TomorrowME parcurge patru oraşe noi, iar a treia oprire a fost, luna aceasta, în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, din Buzău. Samsung i-a provocat pe elevi să îşi afle profilul vocaţional prin intermediul „TomorrowME”, prima aplicaţie vocaţională cu conţinut 360o, dar şi să discute deschis despre carieră împreună cu modele ale generaţiei digitale.

   În cadrul evenimentului, elevii s-au întâlnit cu personalităţi precum Mădălina Vîntu, programator, economist, formator şi antreprenor de success, fondatoarea companiei de training - Improv Business şi cel mai tânăr membru ales în Consiliul Director al The British Romanian Chamber of Commerce, şi buzoianul Vlad Teohari, licenţiat al Facultăţii de Electronică din cadrul Politehnicii Bucureşti şi liderul unei echipe de tineri care a realizat o aplicaţie pentru telefon destinată bolnavilor de epilepsie. Aceştia au  împăr­tăşit celor prezenţi experienţele profesionale dobân­dite de-a lungul anilor, motivaţiile care au stat la baza alegerilor şi inspiraţia regăsită în diverse momente de-a lungul carierei.

   Caravana Samsung „TomorrowME” le-a oferit elevilor din Buzău posibilitatea de a afla ce profesie li se potriveşte într-o eră digitalizată şi care sunt oportunităţile lor de dezvoltare profesională. Informaţiile despre paşii necesari pentru urmarea unei cariere vocaţionale sunt disponibile în aplicaţia âTomorrowME, dezvoltată de Sam­sung Electronics România, cu date relevante despre piaţa locală a muncii. Aplicaţia este integrată cu programele educaţionale actuale şi cu cerinţele din piaţa muncii, punând la dispoziţia elevilor de liceu, şi nu numai, un test rapid prin care îşi pot descoperi vocaţia. În funcţie de profilul vocaţional rezultat, utilizatorii primesc informaţii despre ce studii trebuie să urmeze şi care sunt etapele carierei alese.  Aplicaţia este disponibilă gratuit în Galaxy App şi în Google Play. Totodată, aceasta este disponibilă şi în variantă desktop, pe link-ul http://www.tomorrowme.ro.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker