În zilele de 19 şi 20 mai 2018, Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” ajunge în judeţul Buzău. Aceasta va fi amplasată în Piaţa Daciei din municipiul Buzău sâmbătă, 19 mai, între orele 10,00  şi 18,00, urmând ca duminică, 20 mai , în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în zona centrală din faţa Primăriei oraşului Pogoa­nele.

„Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv ­si­mulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

Cursurile de instruire ­me­dicală se adresează atât populaţiei cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interio­rului unei ambulanţe”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al ISU Buzău.

Buzoienii vor putea asista la activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim-ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii toate executate de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău în cadrul Centrului mobil de pregătire. Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Participanţii la Caravană vor putea viziona şi filme rea­lizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele  cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei ,,R.I.S.C. – Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale“ şi ,,Nu tremur la cutremur”.

Buzoienii sunt invitaţi să participe la activităţile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informaţii vitale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă

DISTRIBUIȚI
loading...