Toate capacele gurilor de canal din municipiul Buzău vor trebui schimbate în termen de doi an, au decis, luni, consilierii locali, la şedinţa deliberativului municipal. Aleşii locali au aprobat un proiect de hotărâre care statuează şi noul model pentru capacele de fontă care vor acoperi gurile de canal.

Potrivit proiectului adoptat luni, noile capace de canal vor trebui înlocuite de societăţile furnizoare de utilităţi cărora le aparţin – gaze, telefonie, apă-canal etc. – care au termen până la 1 septembrie să inventarieze şi să îşi comande noul model de capac, care trebuie să conţină obligatoriu stema municipiului Buzău, dar şi elemente de identificare ale furnizorului de utilităţi cărora le aparţine. După data de 1 septembrie, orice ridicare de gură de canal care se va face în urma asfaltării străzilor din municipiu va trebui echipată cu noul model de capac, în timp ce cele vechi vor trebui schimbate în termen de doi ani. Preţul unui capac de canal clasic variază între 200 si 600 de lei în funcţie de traficul la care trebuie să facă faţă şi va trebui suportat de furnizorii de utilităţi.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Ionuţ Apostu arată că şi alte oraşe au adoptat modele similare pentru gurile de canal: ,,De astăzi, prin decizia colegilor din Consiliul Local Municipal, Buzăul mai face un pas spre normalitate. A fost adoptat un model al capacelor de canal cu stema municipiului Buzău, asemenea celorlalte oraşe importante din ţară. Pe lângă rezolvarea unei probleme practice legată de obligativitatea operatorilor de a adopta noul model în tot oraşul şi ridicarea acestora la nivelul carosabilului, capacele de canalizare sunt uneori mai mult decât nişte bucăţi de metal, ci ascund un mesaj, ne spun o poveste”, a scris Apostu pe Facebook.

 

DISTRIBUIȚI
loading...