27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:27 PM

Sanatate

Candidaţi respinşi pe bandă rulantă la concursul din această săptămână de la Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
659

   Săptămâna aceasta a continuat seria concursurilor pe posturile vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Astfel, pe 13 martie, 333 de candidaţi, declaraţi admişi după selecţia dosarelor, au susţinut proba scrisă a concursului pentru cele 59 de posturi destinate personalului medical auxiliar, respectiv 49 locuri disponibile pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece locuri pentru asistenţi medicali debutanţi şi principali.

   Şi de această dată, mulţi dintre a candidaţi dornici să se angajeze în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ s-au dovedit nepregătiţi pentru proba scrisă, pe care au picat-o. De asemenea, au fost şi cazuri când candidaţii nu s-au mai prezentat la examen, iar alţii au decis să se retragă în timpul examenului din sala de concurs, conştientizând că  nu ştiu să rezolve subiectele probei scrise.

   După ce, săptămâna trecută, după proba scrisă, din totalul celor 237 de aspiranţi la unul dintre cele 43 de posturi vacante destinate asistenţilor medicali au mai rămas în concurs 96, care au susţinut ieri, 15 martie,  proba interviului, situaţia s-a repetat şi pentru concurenţii din această săptămână. Din totalul celor 333 de candidaţi, după proba scrisă susţinută luni, 13 martie, au reuşit să întrunească punctaj de promovare doar 116 concurenţi.

   Astfel, dintre cei 44 de candidaţi pe cele trei locuri de brancardier, la ATI, Ambulator Spital şi UPU – SMURD, au promovat examenul scris nouă concurenţi. Pentru cele 19 posturi vacante destinate îngrijitoarelor, dintre cele 76 de concurente au mai rămas să susţină ultima probă 37 de candidate, iar pentru cele 27 locuri disponibile pentru infirmiere debutante, din cele 149 aspirante au mai rămas să susţină proba interviului 63 de candidate.

   În ceea ce priveşte cele zece posturi disponibile pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi, din totalul celor 64 de concurenţi au fost admişi după proba scrisă doar şapte candidaţi. Toţi cei 116 concurenţi rămaşi în cursă urmează să susţină ultima probă, interviul, mâine, 17 martie.

   Totodată, concurenţii respinşi după proba scrisă au avut posibilitatea, până ieri, 15 martie, ora 12,00, să conteste punctajul obţinut. În ceea ce priveşte contestaţiile depuse după concursul de săptămâna trecută,  toate cele cinci cereri făcute în acest sens de candidaţii picaţi au fost respinse, aceştia primind, după reanalizarea lucrărilor, aceleaşi rezultate, cu o singură  excepţie, în care punctajul a scăzut faţă de nota iniţială.

   În continuare, la Spitalul Judeţean se desfăşoară  alte concursuri pentru posturi vacante.  Este vorba despre concursul pentru ocuparea a unui post vacant de inginer gradul II, cu specializarea mecanică fină – aparate optice şi biomedicale, pentru Compartimentul Tehnic, stabilit pentru data de 22 martie, şi cel destinat personalului medical de specialitate, fiind scoase la concurs 22 locuri pentru medici şi trei pentru farmacişti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker