27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Sanatate

Candidaţi respinşi pe bandă rulantă la concursul din această săptămână de la Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
430

   Săptămâna aceasta a continuat seria concursurilor pe posturile vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Astfel, pe 13 martie, 333 de candidaţi, declaraţi admişi după selecţia dosarelor, au susţinut proba scrisă a concursului pentru cele 59 de posturi destinate personalului medical auxiliar, respectiv 49 locuri disponibile pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece locuri pentru asistenţi medicali debutanţi şi principali.

   Şi de această dată, mulţi dintre a candidaţi dornici să se angajeze în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ s-au dovedit nepregătiţi pentru proba scrisă, pe care au picat-o. De asemenea, au fost şi cazuri când candidaţii nu s-au mai prezentat la examen, iar alţii au decis să se retragă în timpul examenului din sala de concurs, conştientizând că  nu ştiu să rezolve subiectele probei scrise.

   După ce, săptămâna trecută, după proba scrisă, din totalul celor 237 de aspiranţi la unul dintre cele 43 de posturi vacante destinate asistenţilor medicali au mai rămas în concurs 96, care au susţinut ieri, 15 martie,  proba interviului, situaţia s-a repetat şi pentru concurenţii din această săptămână. Din totalul celor 333 de candidaţi, după proba scrisă susţinută luni, 13 martie, au reuşit să întrunească punctaj de promovare doar 116 concurenţi.

   Astfel, dintre cei 44 de candidaţi pe cele trei locuri de brancardier, la ATI, Ambulator Spital şi UPU – SMURD, au promovat examenul scris nouă concurenţi. Pentru cele 19 posturi vacante destinate îngrijitoarelor, dintre cele 76 de concurente au mai rămas să susţină ultima probă 37 de candidate, iar pentru cele 27 locuri disponibile pentru infirmiere debutante, din cele 149 aspirante au mai rămas să susţină proba interviului 63 de candidate.

   În ceea ce priveşte cele zece posturi disponibile pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi, din totalul celor 64 de concurenţi au fost admişi după proba scrisă doar şapte candidaţi. Toţi cei 116 concurenţi rămaşi în cursă urmează să susţină ultima probă, interviul, mâine, 17 martie.

   Totodată, concurenţii respinşi după proba scrisă au avut posibilitatea, până ieri, 15 martie, ora 12,00, să conteste punctajul obţinut. În ceea ce priveşte contestaţiile depuse după concursul de săptămâna trecută,  toate cele cinci cereri făcute în acest sens de candidaţii picaţi au fost respinse, aceştia primind, după reanalizarea lucrărilor, aceleaşi rezultate, cu o singură  excepţie, în care punctajul a scăzut faţă de nota iniţială.

   În continuare, la Spitalul Judeţean se desfăşoară  alte concursuri pentru posturi vacante.  Este vorba despre concursul pentru ocuparea a unui post vacant de inginer gradul II, cu specializarea mecanică fină – aparate optice şi biomedicale, pentru Compartimentul Tehnic, stabilit pentru data de 22 martie, şi cel destinat personalului medical de specialitate, fiind scoase la concurs 22 locuri pentru medici şi trei pentru farmacişti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Sibiu: Un fost mecanic, cel mai bun sculptor în legume și fructe din România
Duminica, Martie 26, 2017 14:42 PM

Adrian Raul Râpă, un tânăr fost mecanic din Satu Mare, a câștigat în acest an titlul de cel mai bun artizan sculptor în legume și fructe din România, la un concurs organizat la Sibiu în cadrul expoziției internaționale GastroPan.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker