27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:39 AM

Sanatate

Candidaţi respinşi pe bandă rulantă la concursul din această săptămână de la Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
577

   Săptămâna aceasta a continuat seria concursurilor pe posturile vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Astfel, pe 13 martie, 333 de candidaţi, declaraţi admişi după selecţia dosarelor, au susţinut proba scrisă a concursului pentru cele 59 de posturi destinate personalului medical auxiliar, respectiv 49 locuri disponibile pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece locuri pentru asistenţi medicali debutanţi şi principali.

   Şi de această dată, mulţi dintre a candidaţi dornici să se angajeze în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ s-au dovedit nepregătiţi pentru proba scrisă, pe care au picat-o. De asemenea, au fost şi cazuri când candidaţii nu s-au mai prezentat la examen, iar alţii au decis să se retragă în timpul examenului din sala de concurs, conştientizând că  nu ştiu să rezolve subiectele probei scrise.

   După ce, săptămâna trecută, după proba scrisă, din totalul celor 237 de aspiranţi la unul dintre cele 43 de posturi vacante destinate asistenţilor medicali au mai rămas în concurs 96, care au susţinut ieri, 15 martie,  proba interviului, situaţia s-a repetat şi pentru concurenţii din această săptămână. Din totalul celor 333 de candidaţi, după proba scrisă susţinută luni, 13 martie, au reuşit să întrunească punctaj de promovare doar 116 concurenţi.

   Astfel, dintre cei 44 de candidaţi pe cele trei locuri de brancardier, la ATI, Ambulator Spital şi UPU – SMURD, au promovat examenul scris nouă concurenţi. Pentru cele 19 posturi vacante destinate îngrijitoarelor, dintre cele 76 de concurente au mai rămas să susţină ultima probă 37 de candidate, iar pentru cele 27 locuri disponibile pentru infirmiere debutante, din cele 149 aspirante au mai rămas să susţină proba interviului 63 de candidate.

   În ceea ce priveşte cele zece posturi disponibile pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi, din totalul celor 64 de concurenţi au fost admişi după proba scrisă doar şapte candidaţi. Toţi cei 116 concurenţi rămaşi în cursă urmează să susţină ultima probă, interviul, mâine, 17 martie.

   Totodată, concurenţii respinşi după proba scrisă au avut posibilitatea, până ieri, 15 martie, ora 12,00, să conteste punctajul obţinut. În ceea ce priveşte contestaţiile depuse după concursul de săptămâna trecută,  toate cele cinci cereri făcute în acest sens de candidaţii picaţi au fost respinse, aceştia primind, după reanalizarea lucrărilor, aceleaşi rezultate, cu o singură  excepţie, în care punctajul a scăzut faţă de nota iniţială.

   În continuare, la Spitalul Judeţean se desfăşoară  alte concursuri pentru posturi vacante.  Este vorba despre concursul pentru ocuparea a unui post vacant de inginer gradul II, cu specializarea mecanică fină – aparate optice şi biomedicale, pentru Compartimentul Tehnic, stabilit pentru data de 22 martie, şi cel destinat personalului medical de specialitate, fiind scoase la concurs 22 locuri pentru medici şi trei pentru farmacişti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker