27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:19 PM

Sanatate

Candidaţi respinşi pe bandă rulantă la concursul din această săptămână de la Spitalul Judeţean

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
16.03.2017, 00:00
619

   Săptămâna aceasta a continuat seria concursurilor pe posturile vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Astfel, pe 13 martie, 333 de candidaţi, declaraţi admişi după selecţia dosarelor, au susţinut proba scrisă a concursului pentru cele 59 de posturi destinate personalului medical auxiliar, respectiv 49 locuri disponibile pentru infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece locuri pentru asistenţi medicali debutanţi şi principali.

   Şi de această dată, mulţi dintre a candidaţi dornici să se angajeze în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ s-au dovedit nepregătiţi pentru proba scrisă, pe care au picat-o. De asemenea, au fost şi cazuri când candidaţii nu s-au mai prezentat la examen, iar alţii au decis să se retragă în timpul examenului din sala de concurs, conştientizând că  nu ştiu să rezolve subiectele probei scrise.

   După ce, săptămâna trecută, după proba scrisă, din totalul celor 237 de aspiranţi la unul dintre cele 43 de posturi vacante destinate asistenţilor medicali au mai rămas în concurs 96, care au susţinut ieri, 15 martie,  proba interviului, situaţia s-a repetat şi pentru concurenţii din această săptămână. Din totalul celor 333 de candidaţi, după proba scrisă susţinută luni, 13 martie, au reuşit să întrunească punctaj de promovare doar 116 concurenţi.

   Astfel, dintre cei 44 de candidaţi pe cele trei locuri de brancardier, la ATI, Ambulator Spital şi UPU – SMURD, au promovat examenul scris nouă concurenţi. Pentru cele 19 posturi vacante destinate îngrijitoarelor, dintre cele 76 de concurente au mai rămas să susţină ultima probă 37 de candidate, iar pentru cele 27 locuri disponibile pentru infirmiere debutante, din cele 149 aspirante au mai rămas să susţină proba interviului 63 de candidate.

   În ceea ce priveşte cele zece posturi disponibile pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi, din totalul celor 64 de concurenţi au fost admişi după proba scrisă doar şapte candidaţi. Toţi cei 116 concurenţi rămaşi în cursă urmează să susţină ultima probă, interviul, mâine, 17 martie.

   Totodată, concurenţii respinşi după proba scrisă au avut posibilitatea, până ieri, 15 martie, ora 12,00, să conteste punctajul obţinut. În ceea ce priveşte contestaţiile depuse după concursul de săptămâna trecută,  toate cele cinci cereri făcute în acest sens de candidaţii picaţi au fost respinse, aceştia primind, după reanalizarea lucrărilor, aceleaşi rezultate, cu o singură  excepţie, în care punctajul a scăzut faţă de nota iniţială.

   În continuare, la Spitalul Judeţean se desfăşoară  alte concursuri pentru posturi vacante.  Este vorba despre concursul pentru ocuparea a unui post vacant de inginer gradul II, cu specializarea mecanică fină – aparate optice şi biomedicale, pentru Compartimentul Tehnic, stabilit pentru data de 22 martie, şi cel destinat personalului medical de specialitate, fiind scoase la concurs 22 locuri pentru medici şi trei pentru farmacişti.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker