27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:13 AM

Educatie

19 candidați au luat la Titularizare note de 1 și 2. Opt dintre ei sunt deja profesori

de Cristian IONESCU
Educatie  |
19.07.2017, 00:00
1432

   Peste 330 de profesori buzoieni au participat anul acesta la examenul de Titularizare pentru a intra în cursa pentru un post în școlile din județ. Dintre aceștia, 224 au obținut note peste 7, care le permit ocuparea unei catedre pe perioadă nedeterminată (titularizabilă). Au fost înregistrate 71 de note sub 5,266 de note peste 5 și o lucrare a fost anulată pentru că ar fi conținut semne care ar putea fi considerate distinctive.

Un singur 10, obținut de o profesoară de la Ulmeni

   Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Buzău, anul acesta au fost scoase la concurs 756 de posturi și fracțiuni de posturi în școlile din județ.

   Singura notă de 10 la Titularizarea de la Buzău a fost obținută de o profesoară de Educație Tehnologică de la Școala din Ulmeni.

Cea mai mică notă a fost 1,25

   La polul opus, și anul acesta au existat concurenți care s-au făcut de râs cu note rușinoase. Mai exact, 19 buzoieni au primit note de 1 și 2, cea mai mică fiind 1,25. Dintre cei 19 concurenți, doar opt se află la catedră ca suplinitori, restul de 11 fiind doar pretendenți la un post în învățământ.

   Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședință publică organizată de Inspectoratul Școlar în data de 26 iulie.

   „Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului”, conform Ministerului Educației.

Comentarii

Concurs (19 Jul, 16:45)
De imprejurari

Sa nu pierdem din vedere candidatii care s-au retras din concurs, dar care vor prinde, ca si in alti ani, posturi foarte bune la scolile din oras. De exemplu unii candidati la limba engleza care tot se prezinta la concurs, dar cam atat.

Raspunde
Suplinitor (19 Jul, 22:55)
Profesor

Din pacate despre profesionalizarea carierei didactice se vorbeste doar in documente. Cadrele didactice foarte bune sunt de putine ori incurajate si sustinute.

Raspunde
Titularizare (20 Jul, 08:05)
Concurs

Da ,așa e unii se înscriu își aranjează inspecția la clasa si apoi primesc tot cu pile catedra.Fac lucru asta de ani de zile.Vezi catedra de matematica de la Murgesti (Alina Daniela Ilie)

Raspunde
Director (22 Jul, 14:44)
Titel

Ce Dorul ți-e ciudă ca nu mai poți fi director, de asta e o să ieși la pensie doar cu definitivatul.

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker