În timp ce guvernanţii au declarat că salariile brute din Învăţământ cresc cu 25 % de la 1 ianuarie, reprezentanţii profesorilor buzoieni spun că totul este „o păcăleală”. Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre, susţine că se poate vorbi despre o creştere reală abia de la data de 1 martie.

„De fiecare dată când s-a vorbit de majorări au apărut formule de calcul care nu au dus la creşterea anunţată. Tot timpul a fost ceva mai mică. Acum, majorarea asta de 25 % este o păcăleală pentru tot sistemul bugetar. Majorarea din luna martie se regăseşte, ­într-a­devăr, ca alocare bugetară. Am convingerea că această majorare din luna martie se va regăsi în buzunarele celor din învăţământ. Din păcate, această majorare putem deja să o vedem cu alţi ochi, într-un procent mai mic, pentru că inflaţia a ajuns unde a ajuns, vedem cât se scumpesc toate de pe o zi pe alta. S-ar putea ca în luna martie să nu avem aceeaşi putere de cumpărarea ca la începutul lunii decembrie sau noiembrie de anul trecut”, a declarat Ion Dobre pentru Campus Tv.

Aflaţi în discuţii cu reprezentanţii guvernului pe baza finanţării din Educaţie, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ ameninţă cu greva generală. În următoarele trei săptămâni, responsabilii din sindicat vor decide dacă este necesară declanşarea grevei generale, pe fondul numeroaselor probleme în asigurarea bugetului pentru funcţionarea mai multor şcoli, în condiţiile schimbării sistemului de finanţare de la bugetul de stat şi a modificării codului fiscal.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Chiar de la 1 martie le dăm o mărire de 900%, plus trei salarii ca normă de hrană, tickete te vacanță, dar și un bilet gratis, numai dus în Congo!

Comments are closed.