Peste 700 de profesori buzoieni se văd puşi în situaţia aberantă de a nu beneficia de majorări salariale în baza vechimii în muncă din cauza programului care le calculează salariile. Situaţia este cu atât mai ciudată încât alţi colegi care au aceeaşi vechime şi grad didactic vor primi respectivele indemnizaţii.

„Nu se mai poate trece la o treaptă superioară de salarizare pentru că legea privind salarizarea unitară este uşor interpretabilă. La Buzău s-a rezolvat această situaţie prin interpretarea unui articol din Ordonanţa 91 de anul trecut, şi s-a permis trecerea la următoarea treaptă de salarizare. Începând cu această lună, câmpul informatic, butonul, destinat modificării treptelor de vechime din programul EduSAL a fost scos. Prin urmare, colegii noştri, o parte importantă dintre profesori, nu au mai putut să be­neficieze de trecerea la altă treaptă superioară”, a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre.

EduSAL este platforma, pusă la dispoziţia tuturor unităţilor de învă­ţământ, prin care se calculează automat toate salariile personalului didactic şi nedidactic.

„Pierderile sunt între 100 şi 300 de lei”

„Sunt afectaţi foarte mulţi profesori la nivelul judeţului Buzău. Probabil în jur de 700-800 de oameni, care nu vor mai putea beneficia de dreptul pre­văzut de această ordonanţă. Este firesc ca acest lucru să îi ne­mulţumească, pentru că pierderile sunt între 100 şi 300 de lei”, a mai declarat Ion Dobre.

Liderul profesorilor buzoieni mai spune că sunt promisiuni că această situaţie se va rezolva. Cel puţin aşa susţin responsabilii din Ministerul ­Edu­caţiei.

„Avem promisiuni că se va rezolva. S-a găsit şi o soluţie de compromis. Până când legea salarizării va produce efecte, respectiv în anul 2022, sau 2020 aşa cum ni s-a promis, nu putem merge cu aceste discrepanţe între profesorii buzoieni care au acelaşi grad didactic, aceeaşi vechime şi aceeaşi funcţie”, a mai declarat Ion Dobre.

DISTRIBUIȚI
loading...