Comuna Vadu Paşii va fi beneficiara unei finanţări de peste 7,6 milioane lei, obţinută prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru derularea unei investiţii de proporţii. Este vorba despre construirea unui sistem complex de canalizare menajeră al localităţii şi despre moder­nizarea sistemului de alimentare cu apă, finanţat din fonduri europene în cadrul unui proiect declarat eligibil de AFIR pe submăsura 7.2. (investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică).

Primăria Vadu Paşii nu este singura din judeţ care a depus proiecte pentru finanţare pe această componentă, însă punctajele obţinute de celelalte administraţii locale nu au fost suficiente pentru a le face beneficiare ale fondurilor europene puse la bătaie. De altfel, doar 14 administraţii locale din România au reuşit să pună la punct proiecte elegibile pe submăsura 7.2.

,,Efortul a fost imens, pentru că a existat o concurenţă acerbă pentru atragerea acestor bani. Am consultat tot felul de specialişti, pentru că ştiam că nu am voie să dau greş, în joc fiind chiar prestigiul localităţii. Faptul că am putut să gândim şi să obţinem o astfel de investiţie vitală pentru comunitate reprezintă o mare realizare pentru toţi sătenii. După terminarea lucrărilor, cred că vom intra în rândul localităţilor cu un grad înalt de civilizaţie, pentru că va creşte exponenţial şi gradul de confort din localitate”, spune primarul Ghe­orghe Firon.

Conform acestuia, lucrările care se vor realiza în proiect sunt deosebit de complexe, ele presupunând transportul apelor menajere uzate prin intermediul unei conducte de mari dimensiuni ce va traversa râul Buzău şi care va fi conectată la staţia de epurare a Companiei de Apă. ,,Acesta a fost atuul nostru, pentru că am câştigat la punctaj datorită interconectării cu o altă reţea de tratare a apei, finanţată tot din bani europeni. A fost un pariu al meu, dar şi un amănunt esenţial pe care noi l-am ­spe­culat şi se pare că am avut dreptate”, mai spune primarul Gheorghe Firon.

DISTRIBUIȚI
loading...