27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:27 PM

Educatie

Canadianul James R. Kass, savant în domeniul fizicii atomice şi zborului în spaţiu, conferenţiază la Buzău

de Cristian IONESCU
Educatie  |
30.10.2017, 00:00
846

   Seria personalităţilor care vin să conferenţieze în faţa elevilor hasdeieni continuă în această săptămână, odată cu vizita lui James R. Kass, din Canada,  profesorului universitar specializat în domeniul fizicii atomice şi a zborului în spaţiu.

   Profesorul canadian vine la Colegiul „B.P. Hasdeu” mâine, 31 octombrie, de la ora 12,30, alături de Alexandru Mironov, publicist, scriitor, critic literar SF, profesor de matematică şi fost ministru al Tineretului şi Sportului.

   Prezenţa lui James R. Kass la Buzău a fost posibilă în urma invitaţiei preşedintelui ROTARY Buzău, Lucian Sălcuţan, şi a Asociaţiei Explorer Science, ca un prim eveniment de promovare a centrului ştiinţific care va fi organizat în curând la Buzău. Tot marţi, Kass va participa, de la ora 15,00, la o întâlnire cu publicul buzoian la sala Consiliului Judeţean, iar miercuri, de la ora 14,30, acesta va conferenţia la Universitatea Bioterra din Buzău.

   James R. Kass este licenţiat în Fizică şi Matematică (Montreal), având doctoratul obţinut în domeniul Fizicii şi Filozofiei. După ce şi-a terminat doctoratul, dr. Kass s-a alăturat Institutului Max-Planck pentru cercetarea în domeniul fizicii nucleare. Cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul „Zborul omului în spaţiu”, a lucrat ca om de ştiinţă la departamentul de medicină de la Universitatea Johann-Gutenberg din Mainz, Germania, unde a studiat Neurofiziologie şi Medicină spaţială, în special în domeniul Percepţie senzoriala.
   Kass şi-a început drumul legat de studierea zborului în spaţiu în 1962, când s-a înscris la Universitatea Sir George Williams din Montreal, încercând să înceapă studiile în acest domeniu. În absenţa unui program universitar de zbor spaţial, a studiat fizica şi matematica şi a devenit cercetător în fizica nucleară. Soarta a făcut ca peste 20 de ani să ajungă la Centrul Spaţial Johnson din Houston, unde a condus echipa de astronauţi formată din Ulf Merbold, Byron Lichtenberg, Robert Parker şi veteranul Skylab, Owen Garriott.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker