,,Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”, este campania pe care Agenţia Naţională pentru Comba­terea Traficului de Persoane (ANCPT) o desfăşoară şi la Buzău cu ajutorul re­prezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CEPECA).  Campania urmă­reşte prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, prin creşterea gradului de conştientizare a persoanelor vulnerabile cu privire riscurile şi implicaţiile asociate acestui fenomen, informarea şi sensibilizarea ­po­­pulaţiei în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă şi creşterea implicării în acti­vităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie.

Grupul ţintă al campaniei este format din minori cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, persoane adulte aflate în căutarea unui loc de muncă în ţară sau în străinătate, precum şi persoane fizice şi juridice susceptibile să utilizeze serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate prin muncă (angajatori, agenţii de recrutare a forţei de muncă etc.).

„Mesajul campaniei este <Din muncă trebuie să câştige atât angajatorul, cât şi angajatul. Folosirea serviciilor unei victime a traficului de persoane este pedepsită de lege>, în timp ce sloganul acesteia este <Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!>”, transmit reprezentanţii ANCPT.

Activităţile campaniei presupun întâlniri directe cu reprezentanţii grupului-ţintă, organizarea unor mese rotunde la care vor participa instituţii guvernamentale, ONG-uri, autorităţi locale şi presă, precum şi diseminarea materialelor de campanie în cadrul activităţilor de prevenire desfăşurate de specialiştii Centrelor Regionale ale ANCPT.

În vederea creşterii gradului de informare a publicului larg cu privire la riscurile asociate traficului se difuza şi  spoturi audio şi video de 30 de secunde.

DISTRIBUIȚI
loading...