Până la sfârşitul acestei luni, camerele video de verificare a rovinietei vor fi mutate de pe podul de la Mărăcineni. Astfel, pe DN2-E85, la ieşirea din Poşta Câlnău spre Rm. Sărat, a fost deja montat un stâlp pentru camerele video, iar în perioada următoare urmează să fie semnat un contract cu Primăria Poşta Câlnău.

Săptămâna viitoare, reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt aşteptaţi la Prefectură pentru a fi puse la punct ultimele detalii. Momentul mutării camerelor de supraveghere pentru rovinietă va coincide cu deschiderea traficului pe podul vechi de la Mărăcineni, unde lucrările sunt pe ultima sută de metri.

Autorităţile buzoiene încear­că de ani buni să convingă Compania Naţională de Drumuri să mute camerele video de la Podul Mărăcineni, după ce şoferii de pe Valea Slănicului şi cei din zona Vadu Paşii–Robeasca–Să­geata au blocat instanţele cu procese pentru anularea amenzilor. Deşi traversează doar o mică bucată din DN2-E85, aceştia sunt nevoiţi să achite taxa de drum.

DISTRIBUIȚI
loading...