Camerele video pentru controlul rovinietei, de la podul de la Mărăcineni, au fost mutate vineri, tot pe Drumul European 85, dar în localitatea Poşta Câlnău.

Operațiunea s-a derulat pe parcursul a trei zile, după ce momentul a fost amânat nejustificat câteva luni de către reprezentanții Companiei care administrează drumurile naționale.

După ce zilele trecute s-au săpat șanțuri pentru subtraversarea cablurilor, vineri dimineață s-au montat camerele de supraveghere și sistemul de stocare. După această operațiune, se va testa modul de funcționare, astfel că încă din această seară camerele video pentru controlul rovinietei ar putea deveni funcționale.

Odată cu acest transfer, mii de şoferi din  localităţile buzoiene de pe Valea Slănicului  și din Vadu Pașii nu vor mai fi obligați să achite taxa de drum dacă au de traversat doar podul de la Mărăcineni, spre și dinspre municipiul Buzău. La fel și șoferii din localităţile Vadu Paşii, Robeasca şi Săgeata din judeţul Buzău, în cazul în care nu utilizează decât acest tronson din DN2E85.

De-a lungul anilor, oamenii au plătit mii de amenzi, unele dintre ele contestate în Justiţie, iar alţii au aplicat metode mai puţin ortodoxe pentru a fenta camerele amenajate la podul de la Mărăcineni.

Camerele pentru verificarea rovinietei sunt coşmarul şoferilor care circulă cu maşina pe drumurile naţionale din România. În toată ţara sunt amplasate nu mai puţin 74 de camere fixe de supraveghere a traficului rutier. Persoanele surprinse de autorităţi circulând cu maşina pe drumurile din România, fără a avea rovinietă valabilă, pot fi sancţionate cu amenzi de până la 4.500 de lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a autovehiculului.

DISTRIBUIȚI
loading...