Asociația de Comunicații Electronice din România (A.C.e.R.) „reacționează vehement” la situația „abuzivă” creată de furnizorii de energie electrică și servicii adiacente privind semnarea unor noi contracte de închiriere a stâlpilor folosiți ca infrastructură pentru rețelele de comunicații și, implicit, majorarea prețurilor pentru operatorii de cablu, se afirmă într-un comunicat de presă al acestei structuri profesionale.

Președinte A.C.e.R., râmniceanul Adrian Neagu, proprietarul TV Sat și TV Sud-Est, atrage atenția că modificările impuse de Electrica nu respectă Legea 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice și, în consecință, operatorii de cablu sunt constrânși să mărească prețurile abonamentelor la cablu TV. „Suntem extrem de îngrijorați pentru că, în noile condiții impuse de Electrica, singura noastră șansă de a rezista pe piață este creșterea prețurilor la abonamentele de cablu, ceea ce îi va afecta în mod direct pe clienții noștri. Tot ce ne dorim este ca în 2018, să putem intra în casele oamenilor cu aceleași tarife și vom face tot ce ține de noi să nu aruncăm încă o povară financiară pe umerii acestora”, afirmă Adrian Neagu.

Conform sursei citate, până în prezent, președintele A.C.e.R. a inițiat întâlniri la nivel înalt cu Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, reprezentanții ANCOM, Electrica, UPC și DCS, prin care susține cauza operatorilor de cablu din România și solicită impunerea urgentă a unor măsuri pentru micșorarea tarifelor, astfel încât populația să nu aibă de suferit. Trebuie menţionat că A.C.e.R., prin casa de avocatură care o reprezintă, continuă toate demersurile necesare pentru soluționarea favorabilă a situației abuzive generate de noile condiții comerciale impuse de către Electrica.

A.C.e.R. este singura organizație profesională din țară care susține companii din toată industria de comunicații electronice din România, de la televizune prin cablu și satelit sau cu emisie terestră, radio, companii de telecomunicații – telefonie, internet, până la posturi TV locale și furnizori de echipamente și soluții tehnice.

De la înființare, activitatea A.C.e.R. a constat în reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor profesionale comune ale membrilor săi in raport cu instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale, ori cu societăți comerciale, organisme și organizații internaționale, atât față de public, cât și față de terți.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Pentru buna informare a consumatorilor intrebati-l pe distinsul samaritean,care nu poate dormii de grija ca este obligat sa ne ia alti bani in plus,cand are de gand sa puna in practica sistemul de televiziune digital terestru ? Dupa cate stiu este obligatie comunitara ,ce intra in vigoare in 2018.Din cate stiu,distinsul samaritean ,prin compania lui castigase licitatia pt Vracea si Buzau si ar fi trebuit sa o puna in practica inca din toamna lui 2016.Sa inteleg ca a renuntat ? Daca tot il doare burta de banii nostrii ,sa o puna in practica ,pentru ca prin directiva ,putem vedea GRATUIT POSTURILE GENERALISTE,CONTRACOST TOT CE DORIM DIN CELELALTE.E usor sa te folosesti de infrastructura altora si sa le dai te mirice,in timp ce profiturile tale MARI raman neatinse.Las la o parte ca si ”infrastructura Electrica” este facuta din banii nostrii ,ai poporului asta care are noroc cu ”bunii samariteni”

Comments are closed.