27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:47 AM

Opinii

Câți inși sunt necesari să schimbe un bec?

de Călin BOSTAN
Opinii  |
26.05.2017, 00:00
617

   De câți milițieni este nevoie să schimbe un bec?, suna un banc la modă în vremea Împușcatului. Răspunsul era simplu: cinci - unul se suie pe masă, iar alți patru o rotesc în sensul deșurubării și, ulterior, înșurubării becului în fasung.

   Cam așa a sunat explicația pe care a oferit-o fostul ministru social-democrat al Justiției, Robert Cazanciuc, la o interpelare publică privind prezența în arhiva SIPA (fostul serviciu secret al Ministerului Justiției) a unui ofițer al Serviciului Român de Informații, detașat la acea oră la ministerul pe care îl păstorea acesta. Cazanciuc susține că ar fi semnat un ordin de ministru și a alcătuit o comisie formată din patru persoane (semn că tehnica s-a îmbunătățit în anii democrației orginale dâmbovi­țene!) care a intrat, în anul 2013, în arhiva secretizată a SIPA, pentru a… schimba un bec! Fără a fi adeptul teoriilor conspirației, nu este de neglijat că „Operațiunea becul“ a avut loc la câteva zile după „marțea neagră“, 10 decembrie 2013, când majoritatea USL din Parlament a încercat, pe șest, să adopte Legea amnistiei și să modifice Codurile Penale, stârnind un uriaș scandal națio­nal, cu puternice rezonanțe pe plan internațional. 

   Spuneam ieri că temele de dezbatere băgate pe gâtul ro­mânilor de televiziunile aservite puterii, printre care și „arhiva SIPA“, nu sunt decât petarde menite să acopere mișcările coaliției guvernamentale întru apărarea corupților. Iar declarația lui Cazanciuc, care nu face decât să arunce subiectul în derizoriu, îmi întărește pe deplin acestă convingere.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker