Operatorul municipal de transport în comun a finalizat implementarea sistemului care permite cumpărarea unui bilet sau a unui abonament prin SMS, care se adaugă metodelor clasice de achiziţionare a acestora, de la tonetele de bilete, de la chioşcurile de ziare sau de la sediul societăţii.

Pentru a avea un bilet sau abonament valabile, trebuie să primiţi un SMS pe telefonul dumneavoastră, prin care să vi se confirme achiziţia, în urma comenzii făcute la numărul 7494. De asemenea, în cazul unui control, este răspunderea călătorului ca telefonul de pe care s-a făcut comanda să fie asupra sa şi în stare de funcţionare.

Activarea biletului de călătorie sau a unui abonament la Trans Bus prin SMS se face de pe telefonul  mobil conectat la din una din reţelele Orange, Vodafone, Telekom, Digi Mobil. Înainte de a vă urca în autobuz, trimiteţi un SMS la numărul 7494 conţinând:

• ,,L” urmat de NUMĂRUL LINIEI, prin SMS la noul număr scurt 7494, pentru a achita o călătorie pe raza munici­piului Buzău;

• ,,ABBZ L”, urmat de NUMĂRUL LINIEI prin SMS, la noul număr scurt 7494, pentru a achita un abonament pentru linia ­res­pectivă, pe raza municipi­ului Buzău, până la sfârşitul lunii în care a fost efectuată plata;

• ,,ABELV L”, urmat de NUMĂRUL LINIEI prin SMS, la noul număr scurt 7494, pentru a achita un abonament redus, pentru elevi şi studenţi, pentru linia respectivă, pe raza municipiului Buzău, până la sfârşitul lunii în care a fost efectuată plata.

În maxim 10 secunde, călătorul va primi un SMS de confirmare a activării ­tit­lului de călătorie care va conţine un cod de control. Acest cod de control va fi comunicat controlorului, ca dovadă a plăţii, în momentul în care vi se cere acest lucru. SMS-ul de comandă este gratuit în reţele Vodafone şi Digi Mobil, iar în reţele Orange şi Telekom este de 0,05 euro + TVA. Preţul în lei este calculat la un curs mediu de 4,64 lei/euro. În caz de verificare, trebuie să prezentaţi controlorului SMS-ul pri­mit de la numărul 7494. Prezentând controlorului un cod obţinut în altă zi decât cea în curs, acesta va fi atenţionat asupra codului prezentat de călător ca fiind EXPIRAT, iar în cazul unui cod fals ca fiind INVALID.

Există posibilitatea achitării călătoriei pentru mai multe persoane de pe acelaşi telefon. Pentru aceasta, va trebui să fie trimis un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte. Fiecare dintre SMS-urile de răspuns primite va conţine câte un cod unic. În această situaţie, persoanele respective trebuie să stea împreună pe întreaga durată a călătoriei. Dacă una dintre persoane îşi întrerupe călătoria, atunci celelalte persoane trebuie să se asigure că deţin telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS pentru a putea prezenta controlorului codurile alocate fiecărui titlu de călătorie în parte.

Singura dovadă a plăţii este SMS-ul de răspuns care conţine codul unic de verificare. Dacă, din diverse motive, nu primiţi acest SMS, atunci nu se consideră că aveţi un titlu de călătorie valabil. De asemenea, trimiterea unui SMS ulterior controlului nu va fi acceptată ca achiziţie a unui titlu de călătorie valabil. Motivele pentru care nu aţi primit SMS-ul de răspuns pot fi următoarele, dar se poate să nu se rezume doar la acestea: nu aveţi credit suficient, în cazul unei cartele preplătite; nu mai aveţi memorie pentru a primi mesaje noi; aţi tastat un cod de comandă greşit; mesajele nu ajung în serverul central din diverse motive (congestionare, căderi etc); nu aveţi semnal la telefon din diverse motive.

Un titlu de călătorie achiziţionat prin SMS nu poate fi redirecţionat, acesta fiind valabil doar pentru posesorul telefonului de pe care s-a făcut comanda. Dacă perioada de valabilitate a titlului de călătorie achiziţionat prin SMS a expirat, trebuie să trimiteţi un nou SMS de comandă şi veţi fi taxat cu o nouă călătorie. Nu puteţi plăti prin SMS de pe un număr internaţional. În cazul unei cartele preplătite, dacă nu aveţi credit suficient, atunci nu veţi putea plăti călătoria prin SMS şi veţi primi un mesaj de atenţionare. Dacă, după ce aţi comandat plata prin SMS primiţi un mesaj de eroare, atunci trebuie să ştiţi că nu veţi fi taxat pentru acesta. Dacă angajatorul vă plăteşte telefonul mobil şi dacă acesta vă permite folosirea telefonului în acest scop, veţi putea plăti prin SMS călătoriile.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. DOMNILOR IEFTINITI BILETELE SA CIRCULE TOATA LUMEA SA PLATEASCA TOATA LUMEA IN AFARA DE ELEVI…UN CALCUL SIMPLU MA DUC IN ORAS CU FAMILIA LA AUTOBUZ O FAMILIE COMPUSA DIN 3 PERSOANE MA COSTA DUS INTORS 12 LEI BILETELE IAR GAZUL LA MASINA MA COSTA NICI 10 LEI. ATUNCI UNDE VAD EU ECONOMIE CU AUTOBUZUL,,,DOMNULE PRIMAR PUNET O SUMA MODICA 1 LEU SA PLATEASCA SI SARACUL SI BOGATUL, SI ATUNCI O SA AVETI INCASARI MAI MARI,,IN BUZAU BILETUL ESTE MAI SCUMP CA IN BUCURESTI,,,ANALIZATI PROBLEMA,,, INFIINTATI SENSURI GIRATORII IN ORAS SA SE FLUIDIZEZE CIRCULATIA,,ATI FACUT SENS GIRATORIU DE RISUL CURCILOR LA FABRICA DE LAPTE LA INTRAREA IN CRING..

Comments are closed.