27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 11:57 AM

Educatie

Buzoienii de la Colegiul „Hasdeu“, alături de partenerii din Franţa, pregătiţi de Congresul „Matematică în jeanşi“ de la Marsilia

de Cristian IONESCU
Educatie  |
01.03.2017, 00:00
1670

   Delegaţia formată din elevi şi profesori de la Liceul „F. Arago“ din Perpignan, Franţa, încheie astăzi o nouă etapă a proiectului „Matematică în jeanşi” („Math En Jeans“) derulat alături de Colegiul „B. P. Hasdeu”. Partenerii francezi părăsesc astăzi Buzăul, după cele şapte zile în care au derulat activităţi de cercetare în domeniul matematicii.

   Proiectul urmăreşte să îmbine exerciţiile de matematică cu socializarea dintre elevii liceelor partenere, un fel de  mini-cercetare, o alternativă la olimpiadele şcolare, care nu implică însă competiţia. Din delegaţia franceză au făcut parte profesorii Marie Diumenge şi Nathalie Crochard, iar din partea Colegiului „Hasdeu”, profesorii Rebeca Jilinschi, Bogdan Enescu, Luminiţa Ghiţă, Melania Nicolae şi Tamara Popescu. 

„Sperăm la o finanţare din partea Uniunii Europene“

   „Suntem în al treilea an în care facem «Math.en.Jeans» la Colegiul HASDEU şi Liceul «F. Arago» Perpignan. Este un proiect care reuşeşte, de fiecare dată, să îi motiveze pe elevi să facă matematică de cercetare, descoperind totodată o cultură diferită, dar şi oameni interesaţi de aceleaşi lucruri, cu un entuziasm specific vârstei,  cu o dorinţă de cunoaştere încurajatoare pentru noi, organizatorii. Sperăm ca, la anul, proiectul să se transforme într-un proiect Erasmus+, care va primi finanţarea, atât de necesară, din partea Uniunii Europene”, a declarat prof. Rebeca Jilinschi coordonator proiect.

   Potrivit programului, astăzi, înainte ca delegaţia franceză să părăsească Buzăul, este programată prezentarea ­pro­blemelor rezolvate, practic, o repetiţie înaintea Congresului „Matematică în jeanşi” de la Marsilia (23-25 martie), unde vor participa ambele echipe.

„Colaborare excelentă între elevii români şi cei francezi“

   „Subiectele propuse spre cer­cetare în acest an au fost variate şi interesante. Au fost chestiuni de geometrie, combinatorică, teoria jocurilor, precum şi probleme care cereau simularea pe calculator a unor fenomene. Am fost bucuros să constat că elevii, atât cei români, cât şi cei francezi, au fost foarte interesaţi de probleme, au colaborat excelent unii cu alţii şi au găsit soluţii ingenioase“, a declarat prof. Bogdan Enescu.

   Pe parcursul celor şapte zile petrecute la Buzău, elevii şi profesorii francezi au vizitat unele dintre cele mai importante obiective turistice, precum Vila Albatros, Tabăra de Sculptură Măgura, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioşi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul ''să redevină un sanctuar pentru teroriști''
Marti, August 22, 2017 11:43 AM

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară ''să redevină un sanctuar pentru teroriști'', a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Un fost avocat al cântărețului Michael Jackson îl va apăra pe Bill Cosby
Marti, August 22, 2017 11:38 AM

Tom Mesereau, fost avocat al cântărețului Michael Jackson, se va ocupa de apărarea în instanță a actorului de comedie Bill Cosby, a anunțat luni un purtător de cuvânt al artistului, citat de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker