27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:43 AM

Educatie

Buzoienii de la Colegiul „Hasdeu“, alături de partenerii din Franţa, pregătiţi de Congresul „Matematică în jeanşi“ de la Marsilia

de Cristian IONESCU
Educatie  |
01.03.2017, 00:00
1530

   Delegaţia formată din elevi şi profesori de la Liceul „F. Arago“ din Perpignan, Franţa, încheie astăzi o nouă etapă a proiectului „Matematică în jeanşi” („Math En Jeans“) derulat alături de Colegiul „B. P. Hasdeu”. Partenerii francezi părăsesc astăzi Buzăul, după cele şapte zile în care au derulat activităţi de cercetare în domeniul matematicii.

   Proiectul urmăreşte să îmbine exerciţiile de matematică cu socializarea dintre elevii liceelor partenere, un fel de  mini-cercetare, o alternativă la olimpiadele şcolare, care nu implică însă competiţia. Din delegaţia franceză au făcut parte profesorii Marie Diumenge şi Nathalie Crochard, iar din partea Colegiului „Hasdeu”, profesorii Rebeca Jilinschi, Bogdan Enescu, Luminiţa Ghiţă, Melania Nicolae şi Tamara Popescu. 

„Sperăm la o finanţare din partea Uniunii Europene“

   „Suntem în al treilea an în care facem «Math.en.Jeans» la Colegiul HASDEU şi Liceul «F. Arago» Perpignan. Este un proiect care reuşeşte, de fiecare dată, să îi motiveze pe elevi să facă matematică de cercetare, descoperind totodată o cultură diferită, dar şi oameni interesaţi de aceleaşi lucruri, cu un entuziasm specific vârstei,  cu o dorinţă de cunoaştere încurajatoare pentru noi, organizatorii. Sperăm ca, la anul, proiectul să se transforme într-un proiect Erasmus+, care va primi finanţarea, atât de necesară, din partea Uniunii Europene”, a declarat prof. Rebeca Jilinschi coordonator proiect.

   Potrivit programului, astăzi, înainte ca delegaţia franceză să părăsească Buzăul, este programată prezentarea ­pro­blemelor rezolvate, practic, o repetiţie înaintea Congresului „Matematică în jeanşi” de la Marsilia (23-25 martie), unde vor participa ambele echipe.

„Colaborare excelentă între elevii români şi cei francezi“

   „Subiectele propuse spre cer­cetare în acest an au fost variate şi interesante. Au fost chestiuni de geometrie, combinatorică, teoria jocurilor, precum şi probleme care cereau simularea pe calculator a unor fenomene. Am fost bucuros să constat că elevii, atât cei români, cât şi cei francezi, au fost foarte interesaţi de probleme, au colaborat excelent unii cu alţii şi au găsit soluţii ingenioase“, a declarat prof. Bogdan Enescu.

   Pe parcursul celor şapte zile petrecute la Buzău, elevii şi profesorii francezi au vizitat unele dintre cele mai importante obiective turistice, precum Vila Albatros, Tabăra de Sculptură Măgura, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioşi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker