27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:29 AM

Educatie

Buzoienii de la Colegiul „Hasdeu“, alături de partenerii din Franţa, pregătiţi de Congresul „Matematică în jeanşi“ de la Marsilia

de Cristian IONESCU
Educatie  |
01.03.2017, 00:00
1487

   Delegaţia formată din elevi şi profesori de la Liceul „F. Arago“ din Perpignan, Franţa, încheie astăzi o nouă etapă a proiectului „Matematică în jeanşi” („Math En Jeans“) derulat alături de Colegiul „B. P. Hasdeu”. Partenerii francezi părăsesc astăzi Buzăul, după cele şapte zile în care au derulat activităţi de cercetare în domeniul matematicii.

   Proiectul urmăreşte să îmbine exerciţiile de matematică cu socializarea dintre elevii liceelor partenere, un fel de  mini-cercetare, o alternativă la olimpiadele şcolare, care nu implică însă competiţia. Din delegaţia franceză au făcut parte profesorii Marie Diumenge şi Nathalie Crochard, iar din partea Colegiului „Hasdeu”, profesorii Rebeca Jilinschi, Bogdan Enescu, Luminiţa Ghiţă, Melania Nicolae şi Tamara Popescu. 

„Sperăm la o finanţare din partea Uniunii Europene“

   „Suntem în al treilea an în care facem «Math.en.Jeans» la Colegiul HASDEU şi Liceul «F. Arago» Perpignan. Este un proiect care reuşeşte, de fiecare dată, să îi motiveze pe elevi să facă matematică de cercetare, descoperind totodată o cultură diferită, dar şi oameni interesaţi de aceleaşi lucruri, cu un entuziasm specific vârstei,  cu o dorinţă de cunoaştere încurajatoare pentru noi, organizatorii. Sperăm ca, la anul, proiectul să se transforme într-un proiect Erasmus+, care va primi finanţarea, atât de necesară, din partea Uniunii Europene”, a declarat prof. Rebeca Jilinschi coordonator proiect.

   Potrivit programului, astăzi, înainte ca delegaţia franceză să părăsească Buzăul, este programată prezentarea ­pro­blemelor rezolvate, practic, o repetiţie înaintea Congresului „Matematică în jeanşi” de la Marsilia (23-25 martie), unde vor participa ambele echipe.

„Colaborare excelentă între elevii români şi cei francezi“

   „Subiectele propuse spre cer­cetare în acest an au fost variate şi interesante. Au fost chestiuni de geometrie, combinatorică, teoria jocurilor, precum şi probleme care cereau simularea pe calculator a unor fenomene. Am fost bucuros să constat că elevii, atât cei români, cât şi cei francezi, au fost foarte interesaţi de probleme, au colaborat excelent unii cu alţii şi au găsit soluţii ingenioase“, a declarat prof. Bogdan Enescu.

   Pe parcursul celor şapte zile petrecute la Buzău, elevii şi profesorii francezi au vizitat unele dintre cele mai importante obiective turistice, precum Vila Albatros, Tabăra de Sculptură Măgura, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioşi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker