27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:16 AM
dragaica

Monden

Buzoienii de la Centrul Cultural „Al. Marghiloman“, la Festivalul Național de Teatru din Iași

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
17.05.2017, 00:00
1144

   Toate drumurile duc la… Iași! Așa ar putea fi readaptată celebra expresie în cazul profesorului Adrian Nicolae de la Clubul de teatru al Centrului „Al. Marghiloman”. Buzoianul, care în urmă cu câțiva ani termina cursurile facultății de Teatru din Iași, se întoarce în orașul lui Eminescu, în calitate de profesor, mândru că intră în competiție cu elevii săi, într-un festival de talie națională.

   Festivalul Național de Teatru din Iași va avea loc în perioada 9-11 iunie, iar opt elevi ai Clubului de teatru ,,Lordul Valah“ vor prezenta în concurs spectacolul „Făt-Frumos din Lacrimă”.

   „Sunt foarte fericit că am primit invitația așa de repede, având în vedere că noi, la Buzău, nu avem așa mare notorietate, longevitate, având până acum doar câteva spectacole puse în scenă și câteva premii acumulate. Iar un festival la nivelul acesta, național, cântărește foarte bine în CV-ul elevilor și al meu implicit, așa că mergem mândri, dar mai ales ambițioși să demonstrăm că avem ­ta­lente actoricești și la Buzău”, a spus Adrian Nicolae.

   Profesorul coordonator al clubului de teatru ,,Lordul Valah“ va pleca însoțit de opt dintre elevii săi care vor juca în piesa „Făt-Frumos din Lacri­mă”, spectacol pe care l-au mai jucat până acum de încă două ori.

Repetă pentru un spectacol de monologuri

   „Vom sta acolo trei zile, evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Iași și plecăm cu ideea că suntem bucuroși că am fost invitați. Restul se va petrece acolo. Merg cu Mara Ciobotă, Rareș Cucu, Robert Nițu, Adriana Neacșu, Lorena Popa, Hassan Mohamed Sakur, Alexandra Ioniță și Beatrice Vutoiu. Vrem să venim cu premii, dar și simpla experiență acumulată în cadrul unuia dintre cele mai importante competiții teatrale din țară ­va­lorează mult”, a mai spus Adrian.

   Profesorul buzoian a dezvăluit că, în paralel cu această piesă, la care vor mai face repetiții până în ziua concursului, la clubul de teatru al Centrului Al. Marghiloman mai pregătește un show compus numai din monologuri, ce se intitulează ,,Monolog la Castel”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker