27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:41 PM

Monden

Buzoienii de la Centrul Cultural „Al. Marghiloman“, la Festivalul Național de Teatru din Iași

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
17.05.2017, 00:00
1330

   Toate drumurile duc la… Iași! Așa ar putea fi readaptată celebra expresie în cazul profesorului Adrian Nicolae de la Clubul de teatru al Centrului „Al. Marghiloman”. Buzoianul, care în urmă cu câțiva ani termina cursurile facultății de Teatru din Iași, se întoarce în orașul lui Eminescu, în calitate de profesor, mândru că intră în competiție cu elevii săi, într-un festival de talie națională.

   Festivalul Național de Teatru din Iași va avea loc în perioada 9-11 iunie, iar opt elevi ai Clubului de teatru ,,Lordul Valah“ vor prezenta în concurs spectacolul „Făt-Frumos din Lacrimă”.

   „Sunt foarte fericit că am primit invitația așa de repede, având în vedere că noi, la Buzău, nu avem așa mare notorietate, longevitate, având până acum doar câteva spectacole puse în scenă și câteva premii acumulate. Iar un festival la nivelul acesta, național, cântărește foarte bine în CV-ul elevilor și al meu implicit, așa că mergem mândri, dar mai ales ambițioși să demonstrăm că avem ­ta­lente actoricești și la Buzău”, a spus Adrian Nicolae.

   Profesorul coordonator al clubului de teatru ,,Lordul Valah“ va pleca însoțit de opt dintre elevii săi care vor juca în piesa „Făt-Frumos din Lacri­mă”, spectacol pe care l-au mai jucat până acum de încă două ori.

Repetă pentru un spectacol de monologuri

   „Vom sta acolo trei zile, evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Iași și plecăm cu ideea că suntem bucuroși că am fost invitați. Restul se va petrece acolo. Merg cu Mara Ciobotă, Rareș Cucu, Robert Nițu, Adriana Neacșu, Lorena Popa, Hassan Mohamed Sakur, Alexandra Ioniță și Beatrice Vutoiu. Vrem să venim cu premii, dar și simpla experiență acumulată în cadrul unuia dintre cele mai importante competiții teatrale din țară ­va­lorează mult”, a mai spus Adrian.

   Profesorul buzoian a dezvăluit că, în paralel cu această piesă, la care vor mai face repetiții până în ziua concursului, la clubul de teatru al Centrului Al. Marghiloman mai pregătește un show compus numai din monologuri, ce se intitulează ,,Monolog la Castel”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker