27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:35 AM

Monden

Buzoienii de la Centrul Cultural „Al. Marghiloman“, la Festivalul Național de Teatru din Iași

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
17.05.2017, 00:00
1228

   Toate drumurile duc la… Iași! Așa ar putea fi readaptată celebra expresie în cazul profesorului Adrian Nicolae de la Clubul de teatru al Centrului „Al. Marghiloman”. Buzoianul, care în urmă cu câțiva ani termina cursurile facultății de Teatru din Iași, se întoarce în orașul lui Eminescu, în calitate de profesor, mândru că intră în competiție cu elevii săi, într-un festival de talie națională.

   Festivalul Național de Teatru din Iași va avea loc în perioada 9-11 iunie, iar opt elevi ai Clubului de teatru ,,Lordul Valah“ vor prezenta în concurs spectacolul „Făt-Frumos din Lacrimă”.

   „Sunt foarte fericit că am primit invitația așa de repede, având în vedere că noi, la Buzău, nu avem așa mare notorietate, longevitate, având până acum doar câteva spectacole puse în scenă și câteva premii acumulate. Iar un festival la nivelul acesta, național, cântărește foarte bine în CV-ul elevilor și al meu implicit, așa că mergem mândri, dar mai ales ambițioși să demonstrăm că avem ­ta­lente actoricești și la Buzău”, a spus Adrian Nicolae.

   Profesorul coordonator al clubului de teatru ,,Lordul Valah“ va pleca însoțit de opt dintre elevii săi care vor juca în piesa „Făt-Frumos din Lacri­mă”, spectacol pe care l-au mai jucat până acum de încă două ori.

Repetă pentru un spectacol de monologuri

   „Vom sta acolo trei zile, evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Iași și plecăm cu ideea că suntem bucuroși că am fost invitați. Restul se va petrece acolo. Merg cu Mara Ciobotă, Rareș Cucu, Robert Nițu, Adriana Neacșu, Lorena Popa, Hassan Mohamed Sakur, Alexandra Ioniță și Beatrice Vutoiu. Vrem să venim cu premii, dar și simpla experiență acumulată în cadrul unuia dintre cele mai importante competiții teatrale din țară ­va­lorează mult”, a mai spus Adrian.

   Profesorul buzoian a dezvăluit că, în paralel cu această piesă, la care vor mai face repetiții până în ziua concursului, la clubul de teatru al Centrului Al. Marghiloman mai pregătește un show compus numai din monologuri, ce se intitulează ,,Monolog la Castel”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker