27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:08 PM

Monden

Buzoienii de la Centrul Cultural „Al. Marghiloman“, la Festivalul Național de Teatru din Iași

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
17.05.2017, 00:00
1294

   Toate drumurile duc la… Iași! Așa ar putea fi readaptată celebra expresie în cazul profesorului Adrian Nicolae de la Clubul de teatru al Centrului „Al. Marghiloman”. Buzoianul, care în urmă cu câțiva ani termina cursurile facultății de Teatru din Iași, se întoarce în orașul lui Eminescu, în calitate de profesor, mândru că intră în competiție cu elevii săi, într-un festival de talie națională.

   Festivalul Național de Teatru din Iași va avea loc în perioada 9-11 iunie, iar opt elevi ai Clubului de teatru ,,Lordul Valah“ vor prezenta în concurs spectacolul „Făt-Frumos din Lacrimă”.

   „Sunt foarte fericit că am primit invitația așa de repede, având în vedere că noi, la Buzău, nu avem așa mare notorietate, longevitate, având până acum doar câteva spectacole puse în scenă și câteva premii acumulate. Iar un festival la nivelul acesta, național, cântărește foarte bine în CV-ul elevilor și al meu implicit, așa că mergem mândri, dar mai ales ambițioși să demonstrăm că avem ­ta­lente actoricești și la Buzău”, a spus Adrian Nicolae.

   Profesorul coordonator al clubului de teatru ,,Lordul Valah“ va pleca însoțit de opt dintre elevii săi care vor juca în piesa „Făt-Frumos din Lacri­mă”, spectacol pe care l-au mai jucat până acum de încă două ori.

Repetă pentru un spectacol de monologuri

   „Vom sta acolo trei zile, evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Iași și plecăm cu ideea că suntem bucuroși că am fost invitați. Restul se va petrece acolo. Merg cu Mara Ciobotă, Rareș Cucu, Robert Nițu, Adriana Neacșu, Lorena Popa, Hassan Mohamed Sakur, Alexandra Ioniță și Beatrice Vutoiu. Vrem să venim cu premii, dar și simpla experiență acumulată în cadrul unuia dintre cele mai importante competiții teatrale din țară ­va­lorează mult”, a mai spus Adrian.

   Profesorul buzoian a dezvăluit că, în paralel cu această piesă, la care vor mai face repetiții până în ziua concursului, la clubul de teatru al Centrului Al. Marghiloman mai pregătește un show compus numai din monologuri, ce se intitulează ,,Monolog la Castel”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker