27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:18 PM

Educatie

Buzoienii de clasa a V-a scapă de „excursia“ pentru ora de informatică?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
15.03.2017, 00:00
461

   A pus carul înaintea boilor. După ce a hotărât introdu­cerea obligatorie a orelor de informatică pentru clasa a V-a, ministrul Educaţiei şi-a dat seama că multe şcoli nu au calculatoare pe care să lucreze. Pavel Năstase vine însă cu o soluţie salvatoare: excursii cu clasa, o dată la două săptămâni, „la judeţ“ sau în cea mai apropiată localitate în care există calculatoare. Între timp se pregăteşte şi introducerea internetului prin WiFi în toate şcolile din ţară.

   „Ne-am gândit că aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activităţi. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore la sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a spus ministrul Pavel Năstase. Iar pentru a creşte numărul profesorilor de Informatică, cei care predau Matematica sau Tehnologia Informaţiei ar urma să înveţe şi această materie.

La Buzău nu s-a făcut încă o analiză

   La o primă strigare, oficialii din învăţământul buzoian spun că şcolile din judeţ stau destul de bine în ceea ce priveşte dotarea cu calculatoare, ceea ce presupune că  elevii buzoieni nu vor fi nevoiţi să facă „excursii” la oraş pentru a învăţa informatică. Rămâne însă de văzut dacă odată cu noile ore de informatică vom avea şi destui profesori să le predea.

   „Este adevărat că informatica a fost deja prevăzută în planul cadru pentru cei care în toamnă vor intra în clasa a V-a. Până acum nu am făcut o analiză, dar din câte ştiu eu avem calculatoare în fiecare instituţie de învăţământ. Nu cred să fie nevoie să aducem elevii să facă orele la şcolile din oraş. În ceea ce priveşte numărul profesorilor care vor preda, este foarte posibil să apelăm la o reconversie profesională. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Deocamdată nu avem deficit de profesori de informatică”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Comentarii

unii profesori (15 Mar, 19:15)
ionescu o.

Unii profesori de informatică fac un calvar pentru elevi din orele respective. Ei vor să dărîme singura construcție solidă a învățământului românesc. Noroc cu elevii de la clasa 0 că o țin cu iPhonurile...

Raspunde
Corporatistul te vrea prost (16 Mar, 08:12)
Pixelu de android

Simplul fapt că ești deținătorul unui smartphon nu înseamnă că automat ești programator de android. Dovada sunt hoardele de feisbuciști incapabili să formuleze o propoziție cu subiect și predicat.

Raspunde
android (16 Mar, 14:32)
bine

Da, problema e ca stau si in ore pe facebook.Vezi profa de mate de la Murgesti Alina Ilie ce activitate are nu ,profesionala ci ,pe facebook.E fff activa pe net , la schoping, la plimbari in timpul orelor , etc

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker