27 de ani
de presa libera
Luni, Mai 01, 2017 09:04 AM

Educatie

Buzoienii de clasa a V-a scapă de „excursia“ pentru ora de informatică?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
15.03.2017, 00:00
358

   A pus carul înaintea boilor. După ce a hotărât introdu­cerea obligatorie a orelor de informatică pentru clasa a V-a, ministrul Educaţiei şi-a dat seama că multe şcoli nu au calculatoare pe care să lucreze. Pavel Năstase vine însă cu o soluţie salvatoare: excursii cu clasa, o dată la două săptămâni, „la judeţ“ sau în cea mai apropiată localitate în care există calculatoare. Între timp se pregăteşte şi introducerea internetului prin WiFi în toate şcolile din ţară.

   „Ne-am gândit că aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activităţi. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore la sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a spus ministrul Pavel Năstase. Iar pentru a creşte numărul profesorilor de Informatică, cei care predau Matematica sau Tehnologia Informaţiei ar urma să înveţe şi această materie.

La Buzău nu s-a făcut încă o analiză

   La o primă strigare, oficialii din învăţământul buzoian spun că şcolile din judeţ stau destul de bine în ceea ce priveşte dotarea cu calculatoare, ceea ce presupune că  elevii buzoieni nu vor fi nevoiţi să facă „excursii” la oraş pentru a învăţa informatică. Rămâne însă de văzut dacă odată cu noile ore de informatică vom avea şi destui profesori să le predea.

   „Este adevărat că informatica a fost deja prevăzută în planul cadru pentru cei care în toamnă vor intra în clasa a V-a. Până acum nu am făcut o analiză, dar din câte ştiu eu avem calculatoare în fiecare instituţie de învăţământ. Nu cred să fie nevoie să aducem elevii să facă orele la şcolile din oraş. În ceea ce priveşte numărul profesorilor care vor preda, este foarte posibil să apelăm la o reconversie profesională. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Deocamdată nu avem deficit de profesori de informatică”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Comentarii

unii profesori (15 Mar, 19:15)
ionescu o.

Unii profesori de informatică fac un calvar pentru elevi din orele respective. Ei vor să dărîme singura construcție solidă a învățământului românesc. Noroc cu elevii de la clasa 0 că o țin cu iPhonurile...

Raspunde
Corporatistul te vrea prost (16 Mar, 08:12)
Pixelu de android

Simplul fapt că ești deținătorul unui smartphon nu înseamnă că automat ești programator de android. Dovada sunt hoardele de feisbuciști incapabili să formuleze o propoziție cu subiect și predicat.

Raspunde
android (16 Mar, 14:32)
bine

Da, problema e ca stau si in ore pe facebook.Vezi profa de mate de la Murgesti Alina Ilie ce activitate are nu ,profesionala ci ,pe facebook.E fff activa pe net , la schoping, la plimbari in timpul orelor , etc

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
01 May, 07:41 barla
roxana a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
A votat asa ptr ca a luat spaga ptr angajarea multor politisti locali.
01 May, 07:23 metamorfoza culorilor
Risera a comentat pentru articolul Șlefuitorii de cuvinte / Medalion literar - Ștefania Oproescu:
SUBLIM!
01 May, 01:04 Pt dl Ionescu si toti escu din Bz
Anonimus a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
In afara de gropi nu vazut nimic nou. Sunt f rau domnul meu, am uitat de jocul de sah jucat cu trecerile de pietoni, ronduri si semafoare. Nu stiu cine isi bate joc de noi in halul asta, dar cert e ca primarul leviteaza prin orasul asta. Drumurile in oras sunt zero total, gropi o groaza (str Razboieni-fix prin poarta dl-ui Lepadatu jr), str Transilvaniei (plumbuita iarna- vazuta de mine- la finul ochi al expertului Dorel, doar la lopata si butelie) etc. Asa ca azi e rondul maine e trecere si poimaine nu mai e nimic, consider ca v-am raspuns in numele distinselor oficialitati. p.s. domnule primar astept panselutele si floricele plantate , made in Coreea ca asta e singurul lucru care ne lipsea, "bomboane pe colivl0la"". Apropo sper ca in turneu nu ati vizitat si Coreea de Nord, eu sincer as fi sperat. Daca tot arata jalnic si e de tot rasul eu propun un referendum sa ne infratim cu Pyongyan poate ne ajuta ei si ne dau clasa,... Asa ca, altceva pe ce sa ne varsam oful nu avem decat Compania de Apa si politisti - circ pt oamenii de rand ca la Roma (Italia) pt a uita problemele noastre si de oficialitati.
Google PageRank Checker