27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:39 AM

Educatie

Buzoienii de clasa a V-a scapă de „excursia“ pentru ora de informatică?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
15.03.2017, 00:00
417

   A pus carul înaintea boilor. După ce a hotărât introdu­cerea obligatorie a orelor de informatică pentru clasa a V-a, ministrul Educaţiei şi-a dat seama că multe şcoli nu au calculatoare pe care să lucreze. Pavel Năstase vine însă cu o soluţie salvatoare: excursii cu clasa, o dată la două săptămâni, „la judeţ“ sau în cea mai apropiată localitate în care există calculatoare. Între timp se pregăteşte şi introducerea internetului prin WiFi în toate şcolile din ţară.

   „Ne-am gândit că aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activităţi. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore la sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a spus ministrul Pavel Năstase. Iar pentru a creşte numărul profesorilor de Informatică, cei care predau Matematica sau Tehnologia Informaţiei ar urma să înveţe şi această materie.

La Buzău nu s-a făcut încă o analiză

   La o primă strigare, oficialii din învăţământul buzoian spun că şcolile din judeţ stau destul de bine în ceea ce priveşte dotarea cu calculatoare, ceea ce presupune că  elevii buzoieni nu vor fi nevoiţi să facă „excursii” la oraş pentru a învăţa informatică. Rămâne însă de văzut dacă odată cu noile ore de informatică vom avea şi destui profesori să le predea.

   „Este adevărat că informatica a fost deja prevăzută în planul cadru pentru cei care în toamnă vor intra în clasa a V-a. Până acum nu am făcut o analiză, dar din câte ştiu eu avem calculatoare în fiecare instituţie de învăţământ. Nu cred să fie nevoie să aducem elevii să facă orele la şcolile din oraş. În ceea ce priveşte numărul profesorilor care vor preda, este foarte posibil să apelăm la o reconversie profesională. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Deocamdată nu avem deficit de profesori de informatică”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Comentarii

unii profesori (15 Mar, 19:15)
ionescu o.

Unii profesori de informatică fac un calvar pentru elevi din orele respective. Ei vor să dărîme singura construcție solidă a învățământului românesc. Noroc cu elevii de la clasa 0 că o țin cu iPhonurile...

Raspunde
Corporatistul te vrea prost (16 Mar, 08:12)
Pixelu de android

Simplul fapt că ești deținătorul unui smartphon nu înseamnă că automat ești programator de android. Dovada sunt hoardele de feisbuciști incapabili să formuleze o propoziție cu subiect și predicat.

Raspunde
android (16 Mar, 14:32)
bine

Da, problema e ca stau si in ore pe facebook.Vezi profa de mate de la Murgesti Alina Ilie ce activitate are nu ,profesionala ci ,pe facebook.E fff activa pe net , la schoping, la plimbari in timpul orelor , etc

Raspunde

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker