27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Educatie

Buzoienii de clasa a V-a scapă de „excursia“ pentru ora de informatică?

de Cristian IONESCU
Educatie  |
15.03.2017, 00:00
284

   A pus carul înaintea boilor. După ce a hotărât introdu­cerea obligatorie a orelor de informatică pentru clasa a V-a, ministrul Educaţiei şi-a dat seama că multe şcoli nu au calculatoare pe care să lucreze. Pavel Năstase vine însă cu o soluţie salvatoare: excursii cu clasa, o dată la două săptămâni, „la judeţ“ sau în cea mai apropiată localitate în care există calculatoare. Între timp se pregăteşte şi introducerea internetului prin WiFi în toate şcolile din ţară.

   „Ne-am gândit că aceste ore să se ţină la judeţ sau în cea mai apropiată localitate unde sunt calculatoare şi unde de două ori pe lună să avem aceste activităţi. Adică elevii în loc de o oră pe săptămână să facă două ore la sfârşitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii, în laboratoarele respective”, a spus ministrul Pavel Năstase. Iar pentru a creşte numărul profesorilor de Informatică, cei care predau Matematica sau Tehnologia Informaţiei ar urma să înveţe şi această materie.

La Buzău nu s-a făcut încă o analiză

   La o primă strigare, oficialii din învăţământul buzoian spun că şcolile din judeţ stau destul de bine în ceea ce priveşte dotarea cu calculatoare, ceea ce presupune că  elevii buzoieni nu vor fi nevoiţi să facă „excursii” la oraş pentru a învăţa informatică. Rămâne însă de văzut dacă odată cu noile ore de informatică vom avea şi destui profesori să le predea.

   „Este adevărat că informatica a fost deja prevăzută în planul cadru pentru cei care în toamnă vor intra în clasa a V-a. Până acum nu am făcut o analiză, dar din câte ştiu eu avem calculatoare în fiecare instituţie de învăţământ. Nu cred să fie nevoie să aducem elevii să facă orele la şcolile din oraş. În ceea ce priveşte numărul profesorilor care vor preda, este foarte posibil să apelăm la o reconversie profesională. Nu ştiu. Rămâne de văzut. Deocamdată nu avem deficit de profesori de informatică”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. 

Comentarii

unii profesori (15 Mar, 19:15)
ionescu o.

Unii profesori de informatică fac un calvar pentru elevi din orele respective. Ei vor să dărîme singura construcție solidă a învățământului românesc. Noroc cu elevii de la clasa 0 că o țin cu iPhonurile...

Raspunde
Corporatistul te vrea prost (16 Mar, 08:12)
Pixelu de android

Simplul fapt că ești deținătorul unui smartphon nu înseamnă că automat ești programator de android. Dovada sunt hoardele de feisbuciști incapabili să formuleze o propoziție cu subiect și predicat.

Raspunde
android (16 Mar, 14:32)
bine

Da, problema e ca stau si in ore pe facebook.Vezi profa de mate de la Murgesti Alina Ilie ce activitate are nu ,profesionala ci ,pe facebook.E fff activa pe net , la schoping, la plimbari in timpul orelor , etc

Raspunde

Stiri Agerpres

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Sibiu: Un fost mecanic, cel mai bun sculptor în legume și fructe din România
Duminica, Martie 26, 2017 14:42 PM

Adrian Raul Râpă, un tânăr fost mecanic din Satu Mare, a câștigat în acest an titlul de cel mai bun artizan sculptor în legume și fructe din România, la un concurs organizat la Sibiu în cadrul expoziției internaționale GastroPan.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker