Fiscul va centraliza situaţia datoriilor acumulate de populaţie în ultimii ani, urmând ca toţi cei vizaţi să primească decizii de impunere. Decizia a fost luată de ministrul Finanţelor Pu­blice, Eugen Teodorovici, care a mai anunţat că vor exista şi stimulente pentru plata acestor datorii, de ”minim 10%”, termenul limită de plată fiind martie 2019. “Octombrie este termenul la care colegii mei vor centraliza toate aceaste informaţii şi vom pune ca şi termen legal, ca să fie coerenţă în piaţă, martie 2019 ca termen de plată, ca şi la cei care sunt anul acesta cu veniturile estimate pe 2018. Şi acum, dacă tot vii cu această centralizare, ca să ai un moment T zero, trebuie să vii şi cu un stimul consistent, pentru ca oamenii să plătească. Dacă nu, plătesc în 2019, în martie”, a declarat Eugen Teodorovici.

Pe de altă parte, la nivelul judeţului nostru, în primul trimestru al anului 2018, Direcţia de Finanţe a emis mii de somaţii, pentru a recupera creanţele datorate de către cetăţenii rău-platnici sau de către agenţii economici la bugetul general consolidat. Astfel, în perioada amintită, au fost emise peste 20.000 de somaţii către agenţii economici din judeţul Buzău care aveau datorii la stat de peste 100 de milioane de lei. Totodată au fost înfiinţate aproape 20.000 de popriri pe conturile bancare, pentru a recupera datorii totale de peste 61 de milioane de lei. Pe de altă parte, s-au instituit 40 de schestre pe bunurile mobile şi imobile pentru a fi recuperate datoriile de peste patru ­mi­lioane de lei.

Ca urmare a tuturor acestor măsuri, Direcţia de Finanţe a încasat peste 50 de milioane de lei, dintre care 44.088.468 de lei de la agenţii economici şi 7.361.725 de la buzoieni. Potrivit Direcţiei Finanţelor Publice Buzău, încasările realizate ca urmare a aplicării măsurilor de executare silită, în primele şase luni ale acestui an, au reprezentat aproape 9 procente din totalul încasărilor realizate la bugetul de stat consolidat.

Cel mai bine valorificate în recuperarea creanţelor au fost somaţiile, repre­zentând un procent de 54,11% din totalul sumelor recuperate prin executare silită. Locul imediat următor este ocupat de recuperarea sumelor prin decontare bancară, ca urmare a indisponibilizării conturilor agenţilor economici restanţieri, din judeţul Buzău (43,50%).

DISTRIBUIȚI
loading...