Seară cu parfum de carte veche. Zeci de buzoieni de toate vârstele şi-au petrecut câteva ore bune, sâmbătă seara, printre rafturile imense cu cărţi din Biblioteca Judeţeană.

Seară cu parfum de carte veche. Zeci de buzoieni de toate vârstele şi-au petrecut câteva ore bune, sâmbătă seara, printre rafturile imense cu cărţi din Biblioteca Judeţeană. Prima ediţie a „Nopţii Bibliotecilor” a deschis larg uşile instituţiei buzoiene, publicul putând lua parte la diverse manifestări până spre orele dimineţii.

            În prima parte a evenimentului, în jurul orei 18.00, după un scurt tur al instituţiei, buzoienii au luat parte la un recital muzical susţinut de prof. Valerică Stan care a interpretat la flaut compoziţii de Georg Friederich Handel, Antonin Dvorak, Tomaso Albinoni, Wolfang Amadeus Mozart.

            „Noi ne putem transforma mai greu într-o instituţie de spectacole şi acum am încercat să pigmentăm programul cu momente muzicale, prezentări în Power Point despre istoria scrisului şi proiectarea filmului de Oscar, <Discursul Regelui>. În această seară, publicul a putut face şi donaţii de carte, pentru ca mai departe noi să le oferim Bibliotecii din Soroca”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene, Sorin Burlacu.

Labirint de cărţi în fostele beciuri ale Miliţiei

            Cei mai mici dintre vizitatori au luat rapid cu asalt secţia de carte pentru copii şi, într-un dute-vino permanent, au umplut spaţiul cu chicotelile lor dând viaţă unei instituţii în care oamenii obişnuiesc să studieze în linişte. La puţin timp, publicistul Viorel Frîncu avea să invite publicul la un tur amănunţit prin toate secţiile bibliotecii. Încă de la intrarea în depozitul general, buzoienii au rămas impresionaţi de numărul imens de cărţi care formează un adevărat labirint la subsolul instituţiei, acolo unde erau închişi deţinuţii în perioada în care în clădire funcţiona Inspectoratul Judeţean de Miliţiei (din 1968 până în 1984). Au urmat vizitarea secţiei de Patrimoniu, unde sunt ţinute cele mai valoroase cărţi, secţia Multimedia şi alte spaţii inaccesibile în mod normal publicului larg.

            „Noaptea Bibliotecilor” a coincis la Buzău cu „Noaptea Iertării”, adică seara în care reprezentanţii instituţiei au oferit buzoienilor şansa să restituie cărţile pe care le-au împrumutat de mult timp, fără a fi penalizaţi.

 

{loadposition zgalerie2905}

 

DISTRIBUIȚI
loading...