27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 08:37 AM

Educatie

Buzoianul Vlad Teohari, omul care salvează viaţa bolnavilor de epilepsie

de Cristian IONESCU
Educatie  |
29.12.2016, 00:00
7140

   În preajma sărbătorilor, OPINIA îşi propune să vă aducă în atenţie poveşti de succes ale buzoienilor care reuşesc să ne reprezinte în afara ţării în diferite domenii. Astăzi continuăm serialul cu povestea buzoianului Vlad Teohari.

   Absolvent al Colegiului „B. P. Hasdeu”,  Vlad Teohari, licenţiat al Facultăţii de Electronică din cadrul Politehnicii Bucureşti, a impresionat, în urmă cu doi ani, cu o invenţie care, în alte ţări, ar fi beneficiat probabil de finanţare din partea statului, pentru a fi implementată în sistemul de sănătate. Vlad şi prietenul său Andrei Manea au pus la punct o aplicaţie pentru telefon destinată bolnavilor de epilepsie. Aplicaţia este conectată la un ceas inteligent care măsoară pulsul utilizatorului şi are rolul de a salva vieţile persoanelor care suferă o criză de epilepsie pe stradă sau când sunt singuri.

   În 2015, invenţia sa a făcut parte dintre ideile de afaceri calificate în finala globală ImagineCup organizată de Microsoft, obţinând o finanţare ASE Startup în valoare de 25.000 de euro.

   Astăzi, Vlad Teohari se află în Franţa, în cadrul unui program de Master, pentru care a obţinut bursă. Buzoianul a acceptat să vorbească pentru OPINIA despre stadiul la care se află astăzi invenţia destinată bolnavilor de epilepsie.

Aplicaţia este disponibilă pe IOS şi Android

   „Totul a pornit de la micul nostru start-up (aplicaţia software - EpSyDet), care continuă şi astăzi. Pentru a putea face publică aplicaţia tuturor oamenilor care au nevoie de ea, pe plan naţional şi internaţional, în 2015 am înfiinţat o companie (Salva Software). Pentru că nu reuşeam să ne susţinem financiar, atât pe noi, cât şi toate costurile adiţionale pe care le generează aplicaţia, am început să livrăm servicii de web development şi web design altor companii sau persoane. În momentul de faţă, aplicaţia EpSyDet este disponibilă atât pe IOS, cât şi pe Android, şi ne-am propus să strângem date cât mai multe de la utilizatori”, a declarat pentru OPINIA Vlad Teohari.

   Buzoianul în vârstă de 24 de ani spune că invenţia se va dezvolta, ţinându-se cont de ideile primite din partea oamenilor.

   „Avem deja o bază de date destul de mare, iar asta ne permite să îmbunătăţim aplicaţia anul ce urmează. Toate datele vor fi analizate şi aplicate direct în aplicaţie. Am primit numeroase idei de dezvoltare, iar oamenii sunt cei care ne-au făcut să mergem mai departe. Oportunităţi au apărut mereu, dar am reuşit să mergem în paralel cu multe dintre ele”, a mai spus Vlad Teohari.