Artiștii nu au sărbători și nici concedii sau vacanțe odată cu ­pu­blicul, și asta o știe cel mai bine buzoianul Vasile Calofir, care preferă să savureze sărbătorile de iarnă la muncă, pe scenă, încântându-i pe iubitorii de teatru cu rolurile sale.

„O încurcătură la nivel înalt” este piesa în care îl puteți vedea jucând pe Vasile Calofir, un proiect în care intrigile politice se intersectează și se amestecă într-un mod absolut delicios de haotic și ilar, dând naștere unor situații comice irezistibile. Miercuri, 13 decembrie, piesa s-a jucat cu sala plină, la Teatrul „Elisabeta”, iar începutul anului îl regăsește pe Vasile din nou alături de Aurelian Temișan, Mo­nica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Gabi Costin, Adi Gheo, Daniel Nuță, Oana Dragne și Valeria Stoian. Vineri, 12 ianuarie, de la ora 19,00. Vasile Calofir joacă rolul detectivului, precum și al „cadavrului” din poveste.

„Încurcătură la nivel înalt” este prima producție a Teatrului Elisabeta, iar premiera a avut loc în 2014, pe 22 octombrie. Spectacolul are la bază piesa lui Ray Cooney, iar regia este semnată de Puiu Șerban. Producția reunește multe nume sonore ale teatrului românesc, prin­tre care și cel al buzoianului Vasile Calofir. „Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare după piesa „Out of order”, pentru care Ray Cooney a primit numeroase premii, printre care și Premiul „Laurence Olivier”, premiu ce recunoaște excelența în teatrul profesionist britanic. Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori britanici de comedie, decorat în 2005 cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic. Acțiunea piesei se petrece într-un hotel londonez, unde ­mi­nistrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă. Situația acestora devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră. Planurile acestora sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși, și nu în ultimul rând, a secretarului neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

„Actorul cu o mie de fețe“
Supranumit „actorul cu o mie de fețe”, Vasile Calofir s-a născut în comuna Vadu Pașii, fiind ultimul elev al maestrului Dem Rădulescu. La 21 de ani, Vasile a plecat de acasă, hotărât să devină actor, având la el doar un tricou, ceva pâine și caș, toate puse într-o geantă, dar s-a oprit pentru patru luni în Gara de Nord.
Oamenii străzii i-au devenit prieteni, peroanele – casă. Vasile s-a spălat la cișmea, a muncit ca zugrav și a cărat bagajele călătorilor de fiecare dată când a fost solicitat. Astăzi, buzoianul se poate lăuda cu nenumărate apariții în spectacole de teatru, filme precum „Porteretul luptătorului la tinerețe”, „Italiencele”, „Second Hand”, „Secunda unei zile” și showuri tv, precum Ferma Vedetelor, Fort Boyard etc.

DISTRIBUIȚI
loading...