Seară autentică de blues, Cafeneaua Artiştilor, cu unul din cei mai titraţi artişti ai momentului, originar din Buzău, dar şcolit în materie de muzică în Statele Unite. Este vorba despre Florin Giuglea, artist care a colaborat cu Mike Godoroja şi Felicia Filip. Concertul de la Buzău, programat sâmbătă, 10 februarie, de la ora 21,00, va avea şi un invitat special din Buzău, cu care Florin Giuglea va cânta o parte din piese:  buzoianca Bianca Mihai, câştigătoarea concursului „Talentul din liceu se-arată”.

Florin Giuglea (chitară şi voce) va fi acompaniat, în Cafeneaua Artiştilor, de Hanes Radu (tobe), Paul Baciu (chitară bass).

Artistul buzoian şi-a început cariera muzicală cu piese de blues-rock. I s-a alăturat, în 2003, lui Mike Godoroja în trupa sa, The Blue Spirit, concertând şi imprimând un album. În 2006, Florin a fost invitat să facă parte din bandul bine-cunoscutei soprane Felicia Filip. Doi ani de turnee alături de o artista de talie mondială l-au învăţat enorm despre muzică la superlativ şi entertainment business. În 2008, a devenit membru fondator al trupei Publika, cu care a lansat, în 2009, primul album, un an mai târziu fiind nominalizaţi ca „Best Rock Act” la Romanian Music Awards. Casa de discuri a reeditat albumul lor într-un pachet multimedia în 2010, ca urmare a succesului lor.

Îşi construieşte singur chitarele

În 2011, Florin a devenit endorser oficial al Cornford Amplification, fiind acceptat într-un club elitist de chitarişti care deţin şi utilizează live unele din cele mai apreciate şi căutate amplificatoare de chitară din lume. În 2012, după ani de cursuri, workshopuri şi experienţă de scenă, Florin a fondat FLO Custom Guitars, devenind astfel lutier şi constructor de chitare electrice. În mod evident, în concerte sau la imprimări foloseşte numai chitare pe care le-a construit el însuşi.

În 2015, Florin a hotărât să facă o schimbare în cariera lui muzicală, revenind la veche sa dragoste: muzica blues. Turneele din ultimii ani şi concertele cu o medie de peste 100 de prestaţii live pe an l-au şlefuit în chitaristul şi solistul care este astăzi.

Un album „finisat” în America

În acelaşi an, Florin Giuglea a început mult-aşteptatul său proiect solo imprimând albumul de debut „Invitation to the Blues”, împreună cu vechii lui colegi de scenă şi prieteni Adrian Ciuplea, Hanes Radu, Mihai Ardelean şi alţi câţiva muzicieni talentaţi. Albumul a fost mixat şi masterizat în SUA pentru a-l impregna şi mai mult cu parfumul sunetului muzicii americane de calitate.

„Invitation to the Blues” reprezintă rezultatul anilor de scenă, studiu şi respirat muzică. Mai mult, este proiectul bine documentat şi cercetat al lui Florin, călătorind mii de kilometri în SUA. De pe Beale Street din Memphis, Tennessee, pana în 6th Street în Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, în renumitele baruri honky-tonk din Nashville şi mai departe în Tupelo şi Clarksdale, Mississippi, trecând prin clasicele săli de concerte din New York sau Los Angeles etc.

Florin a făcut toate astea în căutarea vocii adevărate a muzicii blues întâlnind muzicieni autentici de blues. Şi acum Florin Giuglea aduce magia bluesului în Europa, în ţara în care s-a născut, împreună cu o bucată din sufletul lui: „Invitation to the Blues”.

Preţul unui bilet la concertul de la Buzău este de 30 lei. Pentru bilete şi rezervări, sunaţi la telefon: 0723.429.264.

DISTRIBUIȚI
loading...