Este unul dinte elevii buzoieni care, anul acesta, au promovat Evaluarea Naţională cu 10 pe linie, devenind elev al Colegiului „B. P. Hasdeu”. La doar 15 ani, Eugen Piron se mândreşte cu rezultatele obţinute la olimpiadele de fizică, chimie şi matematică, iar recent a fost inclus în lotul României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, care va avea loc în perioada 3-12 decembrie la Nijmegen, Olanda.

   Eugen şi-a descoperit pasiunea pentru chimie şi biologie din clasele de gimnaziu, pe care le-a urmat la Şcoala 15 „George Emil Palade”. Deşi a reuşit permanent să se împartă între cele două materii preferate, chimie şi fizică, obţinând rezultate deosebite, buzoianul (care se pregăteşte la fizică şi în cadrul centrului „Hai la Olimpiada!”) este decis să urmeze Medicina. Anul acesta, Eugen s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada naţională de Fizică de la Târgu Jiu.

   Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care elevii susţin trei probe două teoretice individuale şi una practică pe echipe-, la disciplinele chimie, biologie şi fizică. La această olimpiadă, la care Eugen Piron va reprezenta România, participă sute de elevi din zeci de ţări.

   Pe lângă disciplinele profilului real, buzoianul s-a evidenţiat anul trecut şi la Concursului Naţional de eseuri în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”, în cadrul căruia a fost desemnat câştigătorul premiului I la categoria 11-14 ani.

DISTRIBUIȚI