27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:31 PM

Educatie

Buzoianul Eugen Piron reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Olanda

de Cristian IONESCU
Educatie  |
14.11.2017, 00:00
2458

   Este unul dinte elevii buzoieni care, anul acesta, au promovat Evaluarea Naţională cu 10 pe linie, devenind elev al Colegiului „B. P. Hasdeu”. La doar 15 ani, Eugen Piron se mândreşte cu rezultatele obţinute la olimpiadele de fizică, chimie şi matematică, iar recent a fost inclus în lotul României pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, care va avea loc în perioada 3-12 decembrie la Nijmegen, Olanda.

   Eugen şi-a descoperit pasiunea pentru chimie şi biologie din clasele de gimnaziu, pe care le-a urmat la Şcoala 15 „George Emil Palade”. Deşi a reuşit permanent să se împartă între cele două materii preferate, chimie şi fizică, obţinând rezultate deosebite, buzoianul (care se pregăteşte la fizică şi în cadrul centrului „Hai la Olimpiada!”) este decis să urmeze Medicina. Anul acesta, Eugen s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada naţională de Fizică de la Târgu Jiu.

   Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care elevii susţin trei probe două teoretice individuale şi una practică pe echipe-, la disciplinele chimie, biologie şi fizică. La această olimpiadă, la care Eugen Piron va reprezenta România, participă sute de elevi din zeci de ţări.

   Pe lângă disciplinele profilului real, buzoianul s-a evidenţiat anul trecut şi la Concursului Naţional de eseuri în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition”, în cadrul căruia a fost desemnat câştigătorul premiului I la categoria 11-14 ani.

Comentarii

OLIMPIADA (14 Nov, 20:54)
MESTERUL

FELICITARI EUGEN. ! SI SA AI BAFTA LA OLIMPIADA

Raspunde

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker