Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat marţi că a trimis premierului Mihai Tudose cererea de demitere din funcţie a şefului Poliţiei Române, buzoianul Bogdan Despescu, potrivit gândul.info, în urma scandalului iscat în Poliție legat de cazul polițistului acuzat de pedofilie.

„Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române”, a declarat Carmen Dan. În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

De asemenea, ministrul de Interne nu a exclus demiterea şefilor de la Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere.

Deciziile sunt au fost anunţate, după ce în cursul dimineţii ministrul Afacerilor Interne a declarat că l-a informat pe premierul Mihai Tudose despre măsurile dispuse ca urmare a depistării poliţistului suspectat de agresiune sexuală asupra unor minor, Carmen Dan remarcând că niciun şef din poliţie „nu a făcut un pas în spate”.

Chestorul Bogdan Despescu se află la comanda Poliției Române din 10 decembrie 2015, atunci când a fost numit în locul lui Petre Tobă. Despescu, fost șef al IPJ Constanța de unde a plecat la București, a fost avansat în grad profesional de către Klaus Iohannis, la 29 noiembrie 2017, devenind chestor șef de poliție.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Pai sa comentam! Despescu numit politico-SRI-2 1/4 la comanda politiei pe vremea lui/pila Toba si mentinut ulterior de PSD – Ciolacu, unde si-a oferit serviciile si in trecut la Buzau. A aparut ruptura Dragnea/Carmen Dan-Tudose/Ciolacu si de aici se astepta momentul oportun pentru demisie.A nu se uita ca Dragnea l-a mai demis odata pe Despescu de la conducerea IPJ Prahova. Despescu sustinut de Coarna-SPPPC pe motiv de interese inclusiv financiare/cotizatii membri sindicat/deplasari in strainatate cu echipa de fotbal/pe banii sindicatului…etc.’prietenii stiu de ce…..Simplu nu?

Comments are closed.