• Acum, cei doi apar din nou împreună în filmul „Coborâm la prima”

Fanii peliculei „Declaraţie de dragoste”, redifuzată şi acum foarte des de toate posturile tv, au ocazia să revadă celebrul cuplu care le-a marcat adolescenţa, Adrian Păduraru şi buzoianca Teodora Mareş, într-un nou film, „Coborâm la prima!”. Îndrăgiţii actori care au dat viaţă superbei poveşti de dragoste, în urmă cu peste trei decenii, susţin că, dacă la filmările din 1985 au avut o relaţie tensionată, fiind mult prea orgolioşi, acum s-au înţeles de minune pe platourile de filmare. „Co­borâm la prima” va avea premiera pe 30 octombrie, la trei ani de la tragedia din Club Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

Teodora Mareş s-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962 şi şi-a petrecut  prima parte a copilăriei la bunicii din partea mamei, în satul buzoian Ruşavăţ, neelectrificat la acea vreme. La vârsta de şapte ani este luată de mama sa la Brăila, unde urmează şcoala generală. În anul 1983 este admisă prima la Actorie în Bucureşti, după două nereuşite în anii anteriori. În 1985, în timpul studenţiei, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film „Declaraţie de dragoste”, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate şi un premiu de interpretare, influenţându-i cariera artistică.

„Am refuzat să mai joc alături de el”   

Despre colaborarea cu fostul partener din „Declaraţie de dragoste” la noul film dedicat dezastrului de la Colectiv, buzoianca a vorbit recent în presa centrală.

„Vă spun sincer că în acest răstimp am refuzat să mai joc alături de el. <Declaraţie de dragoste> a avut un impact atât de mare încât nu am mai vrut să fiu asociată cu perso­najul de atunci, nici cu el, ca şi cuplu. Drept pentru care am declinat toate ofertele. De data asta am zis că e ok. Cineva s-a gândit la mine, am primit un telefon de la Adrian, care se cunoaşte cu regizorul. Am acceptat pentru că-l văzusem pe Tedy Necula într-un interviu şi mi-a plăcut. De regulă ştiu să citesc printre rânduri şi am simţit că are calităţi şi potenţial. Am citit scenariul şi mi-a plăcut foarte mult. Am zis <Da> fără nicio urmă de îndoială. Scenariul este foarte bun, personaje frumoase, bine conturate, cu poveste, care dau posibilitatea actorilor să facă roluri bune”, a declarat Teodora Mareş pentru Click.ro.

„Eram nişte adolescenţi, aproape să ne batem”

Regizorii au mizat pe alte două cupluri de artişti cu succes la public, pentru noile lor producţii. Este vorba despre Silviu Biriş (44 de ani) şi Corina Dănilă (46 de ani), care au dat lovitura, la debutul în actorie, cu pelicula ”Crucea de ­pia­tră”, filmată în 1994 de regizorul Andrei Blaier.

„Eu şi Teodora nu ne suportam atunci. Orgoliile vârstei, eram nişte adolescenţi, iar toată lumea credea că suntem împreună. Noi eram la li­mită, aproape să ne batem, de ce, nu ştiu. Cine ştie ce era în capul nostru, erau orgolii sau concurenţă. Nu a fost nimic între mine şi Teodora, în timpul filmărilor pentru <Declaraţie de dragoste>. Dimpotrivă, acum ne înţelegem, comunicarea e mult mai bună decât atunci. Eram nişte puşti, fiecare cu orgoliile lui. Nu era o amiciţie atunci, dar acum e, odată cu trecerea anilor. Când s-au împlinit 30 de ani de la lansarea filmului, am mai fost la câteva evenimente împreună”, a declarat Adrian Păduraru.

DISTRIBUIȚI
loading...