27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:51 AM

Cultura

Buzoianca Teodora Mareş şi Adrian Păduraru refac cuplul din „Declaraţie de dragoste” după 32 de ani

de Cristian IONESCU
Cultura  |
12.07.2017, 00:00
3596

     După 32 de ani de la premiera legendarei pelicule „Declaraţie de dragoste”, bu­zoianca Teodora Mareş, revine pe ecrane alături de Adrian Păduraru. Cei doi, au început filmările la producţia „Coborâm la prima”, un film regizat de Tedy Necula. Acţiunea filmului se petrece în întregime într-un vagon de metrou, a doua zi după tragedia din clubul Colectiv. Regizorul afirmă despre producţia sa că va fi primul film inspiraţional din România, din distribuţia acestuia urmând a face parte nu mai puţin de 15 actori foarte cunoscuţi.

   Filmul va fi produs până în Februarie 2018.

   Teodora Mareş s-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962 şi şi-a petrecut  prima parte a copilăriei la bunicii din partea mamei, în satul buzo­ian Ruşavăţ, neelectrificat la acea vreme. La vârsta de 7 ani este luată de mama sa la Brăila, unde urmează şcoala generală. În anul 1983 este admisă prima la Actorie în Bucureşti, după două nereuşite în anii anteriori.

   În 1985, în timpul studenţiei, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film „Declaraţie de dragoste”, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate şi un premiu de interpretare, influenţându-i cariera artistică. Ulterior va juca în numeroase alte filme, printre care „Moromeţii“, „În fiecare zi mi-e dor de tine” sau „Extemporal la Dirigenţie”, iar în 2007 apare în câteva episoade din serialul „Cu un pas înainte“ de la Pro TV. În prezent este actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti şi poate fi urmărită în piese precum „Dineu cu proşti” sau „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.

  „Nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata”
   Filmul „Declaraţie de dragoste” a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.269.006 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situaţie a numărului de spectatori înregistrat de filmele româneşti de la data premierei şi până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Naţional al Cinematografiei. „Aveam 22 de ani de ani pe care i-am împlinit chiar în timpul filmărilor; pentru România anilor ‘84-’85 a fost ceva deosebit, pentru că nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata, că publicul era atât de numeros şi toţi voiau să ne atingă, să le dăm autografe, făceam cu greu faţă la lucrurile astea şi eram ajutaţi. Am avut proiecţii prin ţară, oamenii în provincie erau şi mai dornici de a ne vedea atât de aproape, a fost aşa... a fost ca-n filme”, a declarat Teodora Mareş.      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker