27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:04 AM
toamna buzoiana

Cultura

Buzoianca Teodora Mareş şi Adrian Păduraru refac cuplul din „Declaraţie de dragoste” după 32 de ani

de Cristian IONESCU
Cultura  |
12.07.2017, 00:00
3688

     După 32 de ani de la premiera legendarei pelicule „Declaraţie de dragoste”, bu­zoianca Teodora Mareş, revine pe ecrane alături de Adrian Păduraru. Cei doi, au început filmările la producţia „Coborâm la prima”, un film regizat de Tedy Necula. Acţiunea filmului se petrece în întregime într-un vagon de metrou, a doua zi după tragedia din clubul Colectiv. Regizorul afirmă despre producţia sa că va fi primul film inspiraţional din România, din distribuţia acestuia urmând a face parte nu mai puţin de 15 actori foarte cunoscuţi.

   Filmul va fi produs până în Februarie 2018.

   Teodora Mareş s-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962 şi şi-a petrecut  prima parte a copilăriei la bunicii din partea mamei, în satul buzo­ian Ruşavăţ, neelectrificat la acea vreme. La vârsta de 7 ani este luată de mama sa la Brăila, unde urmează şcoala generală. În anul 1983 este admisă prima la Actorie în Bucureşti, după două nereuşite în anii anteriori.

   În 1985, în timpul studenţiei, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film „Declaraţie de dragoste”, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate şi un premiu de interpretare, influenţându-i cariera artistică. Ulterior va juca în numeroase alte filme, printre care „Moromeţii“, „În fiecare zi mi-e dor de tine” sau „Extemporal la Dirigenţie”, iar în 2007 apare în câteva episoade din serialul „Cu un pas înainte“ de la Pro TV. În prezent este actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti şi poate fi urmărită în piese precum „Dineu cu proşti” sau „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.

  „Nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata”
   Filmul „Declaraţie de dragoste” a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.269.006 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situaţie a numărului de spectatori înregistrat de filmele româneşti de la data premierei şi până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Naţional al Cinematografiei. „Aveam 22 de ani de ani pe care i-am împlinit chiar în timpul filmărilor; pentru România anilor ‘84-’85 a fost ceva deosebit, pentru că nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata, că publicul era atât de numeros şi toţi voiau să ne atingă, să le dăm autografe, făceam cu greu faţă la lucrurile astea şi eram ajutaţi. Am avut proiecţii prin ţară, oamenii în provincie erau şi mai dornici de a ne vedea atât de aproape, a fost aşa... a fost ca-n filme”, a declarat Teodora Mareş.      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker