27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:52 AM

Cultura

Buzoianca Teodora Mareş şi Adrian Păduraru refac cuplul din „Declaraţie de dragoste” după 32 de ani

de Cristian IONESCU
Cultura  |
12.07.2017, 00:00
3799

     După 32 de ani de la premiera legendarei pelicule „Declaraţie de dragoste”, bu­zoianca Teodora Mareş, revine pe ecrane alături de Adrian Păduraru. Cei doi, au început filmările la producţia „Coborâm la prima”, un film regizat de Tedy Necula. Acţiunea filmului se petrece în întregime într-un vagon de metrou, a doua zi după tragedia din clubul Colectiv. Regizorul afirmă despre producţia sa că va fi primul film inspiraţional din România, din distribuţia acestuia urmând a face parte nu mai puţin de 15 actori foarte cunoscuţi.

   Filmul va fi produs până în Februarie 2018.

   Teodora Mareş s-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962 şi şi-a petrecut  prima parte a copilăriei la bunicii din partea mamei, în satul buzo­ian Ruşavăţ, neelectrificat la acea vreme. La vârsta de 7 ani este luată de mama sa la Brăila, unde urmează şcoala generală. În anul 1983 este admisă prima la Actorie în Bucureşti, după două nereuşite în anii anteriori.

   În 1985, în timpul studenţiei, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film „Declaraţie de dragoste”, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate şi un premiu de interpretare, influenţându-i cariera artistică. Ulterior va juca în numeroase alte filme, printre care „Moromeţii“, „În fiecare zi mi-e dor de tine” sau „Extemporal la Dirigenţie”, iar în 2007 apare în câteva episoade din serialul „Cu un pas înainte“ de la Pro TV. În prezent este actriţa Teatrului Naţional din Bucureşti şi poate fi urmărită în piese precum „Dineu cu proşti” sau „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”.

  „Nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata”
   Filmul „Declaraţie de dragoste” a avut parte de un mare succes la public, fiind vizionat de 5.269.006 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situaţie a numărului de spectatori înregistrat de filmele româneşti de la data premierei şi până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Naţional al Cinematografiei. „Aveam 22 de ani de ani pe care i-am împlinit chiar în timpul filmărilor; pentru România anilor ‘84-’85 a fost ceva deosebit, pentru că nu mai auzisem să se fi întâmplat ca actorii să fie scoşi prin spate cu armata, că publicul era atât de numeros şi toţi voiau să ne atingă, să le dăm autografe, făceam cu greu faţă la lucrurile astea şi eram ajutaţi. Am avut proiecţii prin ţară, oamenii în provincie erau şi mai dornici de a ne vedea atât de aproape, a fost aşa... a fost ca-n filme”, a declarat Teodora Mareş.      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker