27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:08 AM
dragaica

Monden

Buzoianca Patricia de la Amadeus a urcat 20 km pe munți, prin ceață și zăpadă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
12.05.2017, 00:00
349

   Indiferent de vreme, buzo­ianca Patricia Cimpoiașu ră­mâne pasionată de sporturi extreme și ieșiri în natură.  Artista a trebuit să înfrunte vremea rea, zilele trecute, pentru a urcat 20 de kilometri și a face față provocărilor de a-și depăși limitele fizice și frica. Pasionată de sporturi extreme și de drumeții montane, frumoasa brunetă a trăit o experiență pe care nu o va uita prea curând, propunându-și să urce pe munte pe Vârful Pă­pușa, situat la 2.393 de metri altitudine.

   A înfruntat vremea rea, urcând 20 de kilometri, preț de șapte ore, prin ceață și, pe alocuri, prin zăpadă, însă efortul a meritat din plin, după cum singură  a declarat. Peisa­jele pe care a avut ocazia să le descopere au fost cu adevărat spectaculoase, iar aerul rece și proaspăt pe care l-a respirat  i-a dat și mai multă putere, la fiecare pas făcut.

   „A fost o alegere sponta­nă… Am decis cu o noapte înain­te că vreau să urc pe munți, dar nu escaladând, ci, de aceasta dată, într-o dru­me­ție. Am plecat dis-de-dimi­nea­ță către județul Argeș, spre Munții Retezat. Scopul meu era să ajung până pe Vârful Păpușa (2.393m), dar vremea nu îmi inspira prea multă siguranță. Cu toate acestea, mi-am pregătit temeinic rucsacul pentru orice situație și am pornit la drum cu zâmbetul pe buze. Mizez pe faptul că, atunci când îmi propun ceva, toate așteptările mai puțin favorabile se risipesc într-un final. Drumeția mi-am început-o cu o scurtă vizită la Mănăstirea Negru Vodă (anul 1215), din Câmpulung. Am plecat pe ritmuri lăutărești și cu mirosul de friptură în nări, am străbătut un drum destul de anevoios datorită ceții și umidității prin pădure, apoi am ieșit la poalele Păpușii unde am dat de petice derutante de zăpadă înconjurate de brândușe. Am parcurs 20 km în mai puțin de șapte ore, cu pauză de gustare cu tot, apoi am înlocuit strechingul cu două ore de înot și saună la bazinul olimpic din oraș“ , a povestit Patricia pentru agentiadepresamondena.ro.

A participat la crosul  din Parcul Crâng

   Artista care cântă la violoncel în trupa Amadeus practică o mulțime de sporturi extre­me, printre care wake­board, snowboard, schi, SUP, esca­la­dă sau surf.

    După expediția pe Vârful Păpușa, buzoianca s-a întors pe meleagurile natale, unde a participat la crosul organizat week-endul trecut în parcul Crâng, după care și-a săr­bătorit mama, pe 9 mai, dă­ruindu-i și un colaj inedit pe rețelele de socializare ce a strâns sute de like-uri și zeci de comentarii frumoase.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker