27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:36 AM

Monden

Buzoianca Patricia de la Amadeus a urcat 20 km pe munți, prin ceață și zăpadă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
12.05.2017, 00:00
407

   Indiferent de vreme, buzo­ianca Patricia Cimpoiașu ră­mâne pasionată de sporturi extreme și ieșiri în natură.  Artista a trebuit să înfrunte vremea rea, zilele trecute, pentru a urcat 20 de kilometri și a face față provocărilor de a-și depăși limitele fizice și frica. Pasionată de sporturi extreme și de drumeții montane, frumoasa brunetă a trăit o experiență pe care nu o va uita prea curând, propunându-și să urce pe munte pe Vârful Pă­pușa, situat la 2.393 de metri altitudine.

   A înfruntat vremea rea, urcând 20 de kilometri, preț de șapte ore, prin ceață și, pe alocuri, prin zăpadă, însă efortul a meritat din plin, după cum singură  a declarat. Peisa­jele pe care a avut ocazia să le descopere au fost cu adevărat spectaculoase, iar aerul rece și proaspăt pe care l-a respirat  i-a dat și mai multă putere, la fiecare pas făcut.

   „A fost o alegere sponta­nă… Am decis cu o noapte înain­te că vreau să urc pe munți, dar nu escaladând, ci, de aceasta dată, într-o dru­me­ție. Am plecat dis-de-dimi­nea­ță către județul Argeș, spre Munții Retezat. Scopul meu era să ajung până pe Vârful Păpușa (2.393m), dar vremea nu îmi inspira prea multă siguranță. Cu toate acestea, mi-am pregătit temeinic rucsacul pentru orice situație și am pornit la drum cu zâmbetul pe buze. Mizez pe faptul că, atunci când îmi propun ceva, toate așteptările mai puțin favorabile se risipesc într-un final. Drumeția mi-am început-o cu o scurtă vizită la Mănăstirea Negru Vodă (anul 1215), din Câmpulung. Am plecat pe ritmuri lăutărești și cu mirosul de friptură în nări, am străbătut un drum destul de anevoios datorită ceții și umidității prin pădure, apoi am ieșit la poalele Păpușii unde am dat de petice derutante de zăpadă înconjurate de brândușe. Am parcurs 20 km în mai puțin de șapte ore, cu pauză de gustare cu tot, apoi am înlocuit strechingul cu două ore de înot și saună la bazinul olimpic din oraș“ , a povestit Patricia pentru agentiadepresamondena.ro.

A participat la crosul  din Parcul Crâng

   Artista care cântă la violoncel în trupa Amadeus practică o mulțime de sporturi extre­me, printre care wake­board, snowboard, schi, SUP, esca­la­dă sau surf.

    După expediția pe Vârful Păpușa, buzoianca s-a întors pe meleagurile natale, unde a participat la crosul organizat week-endul trecut în parcul Crâng, după care și-a săr­bătorit mama, pe 9 mai, dă­ruindu-i și un colaj inedit pe rețelele de socializare ce a strâns sute de like-uri și zeci de comentarii frumoase.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker