27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:15 PM

Educatie

Buzoianca Miruna Petrache, câştigătoarea trofeului la Concursul Naţional de Comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
15.11.2017, 00:00
1592

   O buzoiancă este marea câştigătoare a Concursului Naţional de Comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila”. Este vorba despre Miruna Petrache, elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Artă „Margareta Sterian”, secţia Actorie.

   Cea de-a VIII-a ediţie a concursului ce poartă numele marelui actor s-a desfăşurat în perioada 9-12 noiembrie la Brăila şi s-a bucurat de participarea a 70 de elevi din clasele X-XII care studiază specialitatea „Arta actorului” în 11 licee vocaţionale din cele 13 existente la nivel naţional.

   Delegaţia Liceului de Artă Buzău, alcătuită din elevi ai claselor X-XII şi condusă de prof. Viorica Radu şi prof. ­Cris­tian Martin, a obţinut şi alte premii notabile: premiul al III-lea Andrei Cojanu (clasa a X-a) şi menţiune Elisa Lungu (clasa a XI-a).

   Concursul Naţional de Comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila” mizează pe aptitudinile, capacitatea, talentul şi efortul fiecărui concurent aspirant la obţinerea unui premiu, iar concurenţii au evoluat pe două secţiuni obligatorii:  Interpretare Individuală (pentru elevii claselor X-XII) şi Trupă de teatru. Juriul concursului a fost format din Florin Mihăilescu (fiul maestrului Ştefan Mihăilescu-Brăila) – preşedinte de onoare, conf. univ. dr. Radu Olăreanu, de la Universitatea de Arte Tg. Mureş, lector univ. dr. Florin Grigoraş, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I. L. Caragiale” Bucureşti, şi lector univ. dr. Laura Bilic, de la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iaşi – evaluatori.

Trofeul ajunge pentru prima dată la Buzău

    „Liceul de Arte «Margareta Sterian> s-a remarcat la fiecare ediţie a concursului prin premiile obţinute – deloc puţine sau lipsite de importanţă -, dar anul acesta a atins performanţa supremă. Graţie elevei Miruna Petrache din clasa a XII-a, Trofeul Concursului a ajuns la Buzău pentru prima oară în cele opt ediţii, ceea ce ne face extrem de bucuroşi şi de mândri. În cadrul competiţiei s-au prezentat elevi de la toate liceele de artă din ţară care au secţia Arta Actorului, dintre care amintim pe cele din oraşele Buzău, Bucureşti, Brăila, Constanţa, Galaţi,Timişoara, Iaşi, Târgu-Jiu, Tulcea, Târgu-Mureş. Şi pentru că se adresează liceelor vocaţionale cu acest profil, putem spune că exigenţa a fost cu atât mai mare cu cât competitorii sunt profesionişti, viitori actori sau oameni de teatru, iar juriul alcătuit din oameni cu o carieră marcantă în domeniu”, se arată într-un comunicat al Liceului de Artă „Margareta Sterian”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker