27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:04 AM
opinia-balcescu

Educatie

Buzoianca Maria Rotărescu, premiul I şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lectură

de Cristian IONESCU
Educatie  |
11.09.2017, 00:00
604

   Trei buzoieni s-au calificat la Olimpiada Internaţională de Lectură desfăşurată la Bucureşti în perioada 5-9 septembrie. În urma probelor, buzoianca Maria Lăcrămioara Rotărescu, absolventă a şcolii „G. E. Palade”, admisă la Colegiul Hasdeu, a obţinut locul I cu punctaj maxim şi medalia de aur. Ea a fost pregătită de profesorul Veronica Bulf.

   De asemenea, la faza internaţională a olimpiadei s-au mai calificat hasdeienii Dinu Petruţ (clasa a XI-a) şi Sorina Banu (absolventă anul acesta cu media 10 a Colegiului Hasdeu), ambii pregătiţi de prof. Ionel Banu. Buzoianul Petruţ Dinu a fost recompensat pentru originalitate cu un premiu special.

   „Premiul I obţinut la Olimpiada Internaţională de Lectură reprezintă încununarea parcursului meu olimpic gimnazial, precum şi debutul în noul capitol al vieţii, liceul. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au acordat încredere de-a lungul timpului!”, a declarat Maria Rotărescu.

   Programul olimpiadei a inclus minimum două cursuri şi o dezbatere, din domeniile de referinţă pentru olimpiadă, şi o probă unică, probă scrisă, individuală. Formatul competiţiei mai include cursuri şi dezbateri susţinute/ moderate de profesori din învăţământul superior şi din învăţământul preuniversitar din ţară şi din afara acesteia, cu autoritate ştiinţifică şi cu experienţă în domeniul didacticii lecturii. Pentru proba scrisă, concurenţii au putut apela atât la conţinuturile specifice disciplinelor din domeniul limbii şi literaturii, cât şi la cultura lor generală, la experienţa şi la competenţa lor de lectură. Proba a fost susţinută de participanţi la finalul perioadei de cursuri. Tema ediţiei din 2017 a olimpiadei a fost „libertatea”.

Comentarii

olimpiada (11 Sep, 08:22)
Buzoian

Eleva Rotarescu s-a pregatit singura? Elevilor din Hasdeu le-ati scris coordonatorul.

Raspunde
comentariu (11 Sep, 08:47)
daniel

Daca tot ati mentionat faptul ca elevii Dinu Petrut si Sorina Banu, au fost pregatiti de catre d-nul profesor Ionel Banu, de ce nu mentionati si celalalt profesor care a coordonat si indrumat activitatea elevei Maria Lacramioara Rotarescu. Probabil ca Maria s-a pregatit singura, nu? Ma asteptam la mai mult profesionalism din partea dv, insa aa cum am mai spus si in alte dati, aveti un talent deosebit de a face articolele de presa, asa pe genuchi.

Raspunde
comentariu (11 Sep, 09:04)
daniel

Poate veti binevoi sa postati comentariul anterior, scris de mine, cu privire la acest articol. Sau nu va plac comentariile care nu se incadreaza in tiparul dv?

Raspunde
Pentru „Buzoian” și „daniel” (11 Sep, 10:19)
Călin Bostan

Dacă ați fi citit articolul „ca la olimpiada de lectură” și nu în diagonală, ați fi observat că numele cadrului didactic îndrumător al Mariei Rotărescu este specificat. Nu-i așa, doamnă profesor Bulf? Sau v-ați așteptat să vă apară numele în titlu?

Raspunde
corect (11 Sep, 21:57)
da

Are dreptate, dl Calin, numele cadrului este menționat? Chiar nu ati văzut?

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker